Alles over laptop, desktop pc en toebehoren

Informatie die u helpt meer te begrijpen van computers waardoor u er plezieriger mee zult werken. Ook tips en advies voor bij het kopen van laptop of computer komen voorbij. Evenals wetenswaardigheden over apparaten en hardware die u bij uw computer of laptop gebruikt.

Mijn computer maakt lawaai: de mogelijke oorzaken + oplossingen

Als een computer lawaai maakt, dan zijn versleten en vervuilde ventilatoren daar vaak de oorzaak van. Maar wist u dat ook software een pc veel geluid kan laten produceren?
Lees verder

De grafische kaart vervangen en het stuurprogramma updaten

Als u een desktop pc hebt dan kunt u de grafische kaart vervangen door welke grafische kaart u ook maar wenst. Maar dat maakt tevens het stuurprogramma updaten noodzakelijk.
Lees verder

De batterijduur van uw laptop verlengen: 6 praktische tips

Als u niet op netstroom werkt, dan is het fijn als een batterijlading lang meegaat. Dat is afhankelijk van de capaciteit, maar ook van instellingen en software.
Lees verder

Als u een beeldscherm kopen gaat dan is dit waar u op letten moet

Het kopen van een beeldscherm lijkt misschien niet al te ingewikkeld. Toch moet u op bepaalde dingen letten. Zeker wanneer u er één koopt voor een pc die u reeds heeft.
Lees verder

Een nieuwe laptop kopen: welke en waar moet u op letten?

De ontwikkeling van laptops gaat onverminderd door. Dat werpt bij een nieuwe laptop kopen iedere keer weer de vraag op welke u hebben moet en waar u op moet letten.
Lees verder

Zelf een extra harde schijf inbouwen en installeren

Zelf een extra harde schijf inbouwen en installeren is niet heel moeilijk. Het is vooral een kwestie van even weten wat er op welk moment moet gebeuren.
Lees verder

Zelf het RAM-geheugen uitbreiden van uw pc

Een nieuwe pc heeft minimaal 4GB RAM-geheugen. Veelal is dat genoeg. Maar het RAM-geheugen uitbreiden is niet moeilijk en de pc kan er aanzienlijk sneller door worden.
Lees verder

Mijn pc upgraden: hoe en wanneer kan ik dat het best doen?

Door uw pc te upgraden kunt u voor relatief weinig geld weer een lekkere snelle pc hebben die voorlopig weer even meekan. Maar hoe pakt u dat eigenlijk aan: een pc upgraden?
Lees verder

Hoe u een externe harde schijf vindt die aan al uw wensen voldoet

Als u naar een externe harde schijf op zoek gaat, dan ontdekt u al snel dat de keuze groot is en dat er behoorlijke verschillen in prijs te bespeuren zijn.
Lees verder

Gamen op de pc: hoe zelf een game pc samenstellen aan te pakken

Gamen op de pc. Velen geven er nog altijd de voorkeur aan. Games vragen veelal behoorlijk wat van een pc. Daarmee is niet iedere pc zomaar geschikt om op te gamen.
Lees verder

12 tips voor als u een printer kopen, installeren en in gebruik nemen gaat

Deze 12 tips helpen het kopen van een printer en het installeren ervan te vereenvoudigen. Tevens zullen ze bijdragen aan jarenlang onbezorgd gebruik van uw printer.
Lees verder

Is een computer samenstellen wel iets wat u zelf moet willen doen?

Het idee om een computer samenstellen zelf ter hand te nemen staat menigeen wel aan. Maar wat komt er werkelijk bij kijken en wat kan er mis gaan?
Lees verder

Welke videokaart heb ik en welke heb ik nodig?

Welke videokaart heb ik in mijn computer? Een beknopt antwoord op die vraag kan Windows u geven. Meer informatie geven gespecialiseerde apps zoals GPU-Z u. Informatie die u bijvoorbeeld gebruiken kunt bij het uitkiezen van een nieuwe videokaart.
Lees verder

Hoeveel geheugen heeft mijn pc?

Hoeveel geheugen heeft mijn pc? Hierop zijn twee antwoorden mogelijk. Want uw pc beschikt zowel over intern geheugen als extern geheugen.
Lees verder

Hoe gebruik ik een USB-stick?

Een USB-stick is een klein handzaam opslagmedium. Maar hoe gebruikt u een USB-stick eigenlijk en wat moet u er absoluut over weten?
Lees verder

Kan dat: de grafische kaart van een laptop vervangen of upgraden?

Een grafische kaart kopen om daarmee de huidige grafische kaart te vervangen of te upgraden is bij een pc is relatief eenvoudig. Maar geldt dat ook voor een laptop?
Lees verder

De ultieme checklist voor bij het aanschaffen van een nieuwe pc

Er is veel te kiezen bij het aanschaffen van een nieuwe pc. Deze checklist helpt u een pc aan te schaffen die aan uw wensen voldoet en niet meer kost dan noodzakelijk.
Lees verder

Een laptop of toch een MacBook kopen?

Bij het kopen van een laptop, kijken we veelal eerst naar een laptop die Windows als besturingssysteem heeft. Maar hebt u al eens een MacBook overwogen?
Lees verder

Hoe u met simpel te vervangen hardware uw computer sneller maakt

Door selectief onderdelen van uw pc of laptop te vervangen, kunt u uw computer makkelijk en relatief goedkoop sneller maken. Ondanks dat zijn er toch nog wel enkele zaken waar u even aan moet denken.
Lees verder

Hoe een desktop pc kopen wel heel goedkoop kan uitpakken

Een desktop pc kan heel goedkoop zijn. Want voor een snelle pc, zijn de nieuwste onderdelen allang niet meer noodzakelijk. Zo maakt optimaal gebruik van dit gegeven.
Lees verder

9 uitstekende redenen om zelf een desktop pc samen te stellen en te bouwen

Zelf een desktop pc samenstellen en bouwen is leuk. Op zich is dat al voldoende reden. Maar er zijn nog 8 redenen die het vooral ook een slim idee maken.
Lees verder

Waarom u uw laptop accu moet kalibreren af en toe

Aan een laptop accu besteedt bijna niemand aandacht. Totdat er ineens minder lang op een acculading gewerkt kan worden. Kalibreren biedt dan soms uitkomst.
Lees verder

Hoe u de levensduur van uw laptop accu aanzienlijk verlengt

Goed voor een laptop accu zorgen maakt het verschil tussen een laptop accu waarvan de batterijduur na een jaar al veel minder is en één die na 3 jaar nog prima presteert.
Lees verder

Alles wat u weten moet over zelf een Windows 10 pc samenstellen

Zelf een pc samenstellen is leuk en heeft zo zijn voordelen. Zoals, geen concessies hoeven doen aan uw wensen. En als u weet waar u op moet letten, dan is het echt niet heel moeilijk.
Lees verder

Stap-voor-stap gids voor het inbouwen en formatteren van een SSD

De SSD is het snelle jonge broertje van de goede oude harde schijf. Het inbouwen en formatteren van SSD en harde schijf gaat dan ook op vergelijkbare wijze.
Lees verder

Uit welke onderdelen bestaat een pc en hoe kiest u het juiste?

Bij het zelf samenstellen van een pc, is het handig om te weten, uit welke onderdelen een pc bestaat, welke taken ze uitvoeren en wat het beste bij u past.
Lees verder

Hoe weet ik of mijn pc en Windows 32-bits of 64-bits is?

Soms is handig om te weten of uw pc 32-bits of 64-bits is. En of Windows 32-bits of 64-bits is. Gelukkig is het niet heel lastig om het te weten te komen.
Lees verder

Een usb-stick zo beveiligen dat gebruik wel overal mogelijk blijft

Door zijn geringe formaat is een usb-stick eenvoudig te verliezen. Is een usb-stick makkelijk en gratis te beveiligen zonder dat het gebruik ervan beperkt wordt?
Lees verder

Een nieuwe pc kopen: Waar u op moet letten

Waar moet u eigenlijk nog op letten bij een nieuwe pc kopen? Want met elke pc die u nu in de winkel vindt, kunnen alle dingen die u standaard op een pc doet. Echter…
Lees verder

3 tips voor wanneer u een computerbehuizing gaat kopen

De computerbehuizing is een belangrijker onderdeel dan u misschien zou verwachten. Want deze kast beschermt niet alleen, maar koelt tevens en verzorgt de stroom.
Lees verder

Hoe zelf een pc samenstellen goedkoper en makkelijker kan

Een pc samenstellen is steeds weer een uitdaging. Want de ontwikkeling van de pc staat niet stil. Hoe houdt u een pc dan toch goedkoop en makkelijk samen te stellen?
Lees verder

Slim een goedkope game computer samenstellen

Een goedkope game computer samenstellen, kan dat wel? Want daarvoor zijn onderdelen nodig die hoge prestaties leveren. En die zijn doorgaans niet goedkoop.
Lees verder

Hoeveel geheugen is er werkelijk nodig voor Windows 7 en Windows 8

Intern geheugen ofwel RAM-geheugen, hoeveel geheugen hebt u nodig voor Windows 7 of Windows 8? 1 GB of 2 GB zeggen de systeemeisen. Maar is dat echt genoeg?
Lees verder

Wat moet ik kopen, een laptop of een desktop computer?

Als u nu toe bent aan een nieuwe computer, dan ligt tegenwoordig de keuze voor een laptop eigenlijk bijna voor de hand. Maar soms doet u er beter aan toch een desktop computer te kopen.
Lees verder

Waarom reparatie van uw laptop niet altijd eenvoudig is

Een laptop kan als het ware op twee manieren kapot zijn. Hardwarematig of softwarematig. Wanneer bijvoorbeeld de harde schijf kapot is, dan is er sprake van een hardwarematige storing die reparatie vereist. Repareren kan echter lastig zijn.
Lees verder

Welke geluidskaart heb ik in mijn computer?

Een vraag die u soms graag beantwoord zou willen hebben is: "Welke geluidskaart heb ik eigenlijk in mijn computer?" Soms is het erg handig om te weten welke geluidskaart er in uw computer zit.
Lees verder

Waarop letten als u een goedkope laptop wilt kopen

Waar moet u nu echt op letten als u een goedkope laptop wilt gaan kopen? Er zijn namelijk nog wel wat dingen die u zou moeten overwegen voordat u de beslissing neemt een goedkope laptop te kopen of toch te gaan voor een iets duurdere.
Lees verder

Wat maakt een stille computer stil

Als we praten over een stille computer dan hebben we het over een computer die je niet of nauwelijks hoort wanneer je ermee aan het werk bent. Iets wat steeds belangrijker wordt omdat veel computers hun leven in de huiskamer slijten.
Lees verder

Garantie op laptop en computer: Hoe zit het precies

Over garantie op laptop en computer zijn nogal eens onduidelijkheden. Garantie op de laptop of computer wordt niet afgehandeld naar tevredenheid of de garantie dekt niet wat u dacht.
Lees verder

Welke videokaart moet u nu kopen?

De videokaart is bedoeld om beeld op ons beeldscherm weer te geven. Maar aandacht krijgt de videokaart veelal nauwelijks bij aankoop van een nieuwe pc. Totdat er prestaties van de videokaart verlangd worden.
Lees verder

Tweedehands computer, goede koop of slecht alternatief

Ook op internet wordt ie regelmatig aangeboden, een tweedehands computer. Enerzijds door computergebruikers die geregeld hun computer vernieuwen, anderzijds door handelaren die computers opkopen van grote bedrijven.
Lees verder

Zeggen de prijzen van usb-sticks ook wat over de kwaliteit ervan?

De prijzen van usb-sticks lopen nogal uiteen en bovendien lijken ze zowat overal te koop. Want zelfs bij Blokker, de HEMA of het Kruitvat lijkt u terecht te kunnen voor een usb-stick.
Lees verder