Over het thuisnetwerk

In het onderdeel 'Over het thuisnetwerk' vindt u alles wat u over uw thuisnetwerk zou moeten weten. Tevens vindt u in deze rubriek oplossingen voor veel voorkomende netwerkproblemen.

Alles over netwerk en internet instellen op een Windows 10 pc

Internet is er gewoon zodra u de pc aanzet en de webbrowser opent. Daarvoor moet internet uiteraard wel eerst ingesteld zijn. Maar hoe ging internet instellen ook alweer?
Lees verder

Wat is een router en hoe sluit u een router aan in uw thuisnetwerk?

Wat is een router? Wanneer heb ik er één nodig? En hoe sluit ik hem goed aan? Goede vragen. Want een verkeerd aangesloten router kan voor veel problemen zorgen.
Lees verder

Een veilig en betrouwbaar Windows 10 thuisnetwerk instellen

Het onderdeel Thuisgroep in Windows 10 maakte het instellen van een thuiswerk heel eenvoudig. Zonder Thuisgroep is het instellen iets meer werk maar nog steeds niet moeilijk.
Lees verder

5 doeltreffende middelen die de wifi ontvangst sterk verbeteren

Menigeen is ontevreden over de wifi ontvangst in huis. Maar met relatief simpele middelen is dit sterk te verbeteren.
Lees verder

Een thuisnetwerk aanleggen: snelgids voor beginners

Als u een internetaansluiting hebt, dan beschikt u doorgaans tevens over de apparatuur die u voor een thuisnetwerk aanleggen nodig hebt.
Lees verder

Zelf UTP-kabel maken en de voordelen ervan voor uw netwerk thuis

Een UTP-kabel maken en een thuisnetwerk deels bedraden is vaak geen slecht idee. Onder andere omdat draadloze verbindingen met internet en netwerk niet altijd optimaal zijn.
Lees verder

De internetverbinding valt steeds weg? Dit is wat u eraan doen kunt

Een internetverbinding die steeds weg valt is vervelend. Maar simpele middelen en wat tijd is dat probleem gelukkig vaak zelf op te lossen.
Lees verder

Wat u over het wachtwoord van router en wifi wijzigen moet weten

De toegang tot de router kan beveiligd zijn met een wachtwoord. Voor de draadloze internetverbinding is het standaard wachtwoord vereist. Raadzaam is om beide te voorzien van een uniek wachtwoord.
Lees verder

Een wifi audio streamer verbinden met uw thuisnetwerk

Met een wifi audio streamer kunt u draadloos mp3 muziek afspelen via uw stereo versterker. Bijvoorbeeld mp3's die op uw smartphone, tablet of pc staan.
Lees verder

Een printer delen via uw thuisnetwerk met Windows 10

Door een printer te delen in uw thuisnetwerk, kunt u printen vanaf elke pc of laptop. En in Windows 10 is het delen van een printer absoluut niet moeilijk.
Lees verder

15 manieren om de draadloze internetverbinding in huis te verbeteren

De draadloze internetverbinding wordt steeds belangrijker in huis. Maar soms valt er best wat aan te verbeteren, omdat de verbinding met internet lang niet overal goed is.
Lees verder

Waardoor wifi soms ineens niet goed meer werkt

Iedereen heeft wifi thuis. Maar soms werkt wifi plots niet meer. Om onverklaarbare redenen. Ontdek nu wat de mogelijke reden is, dat wifi ineens niet meer werkt.
Lees verder

Draadloos internetten op een laptop

Wanneer u een laptop hebt staat draadloos internetten vaak hoog op het verlanglijstje van dingen die u met de laptop wilt kunnen doen.
Lees verder

Internet draadloos maken met een draadloos netwerk

Internet draadloos maken kent veel voordelen. De grootste voordelen zijn dat u overal in huis verbinding kunt maken met internet en dat er geen netwerkkabels door het huis te hoeven worden getrokken.
Lees verder

Internetverbinding delen met meerdere computers

Uw internetverbinding delen met meerdere computers is helemaal zo ingewikkeld niet. U moet alleen even weten hoe het moet, zoals met zoveel dingen omtrent de computer.
Lees verder

Netwerk installeren makkelijk zelf doen

Een netwerk installeren voor in huis om de internetverbinding te delen is relatief eenvoudig.
Lees verder

Eenvoudig zelf netwerkproblemen oplossen

Netwerkproblemen oplossen kan voor de computergebruiker een vervelend klusje betekenen. Maar met een simpele handeling zou een netwerkprobleem wel eens tot het verleden kunnen behoren.
Lees verder

Problemen met draadloos internet verhelpen

Problemen zijn soms onvermijdelijk als u draadloos internet gebruikt. Wanneer internet draadloos te bereiken is via uw computer of laptop, dan komt deze verbinding tot stand via radiosignalen.
Lees verder