Personal Computer Care |Helpt jou bijzonder computervaardig worden

Eenvoudig muziek downloaden van YouTube

youtube video omzetten maar mp3-muziek

Heel veel mogelijkheden om gratis muziek te downloaden via internet zijn er niet meer. Dat komt onder meer omdat sinds 2014 niet langer alleen het verspreiden van illegaal verkregen muziek verboden is, maar ook het downloaden ervan.

Dat weerhoudt menigeen er overigens niet van om te blijven proberen om muziek gratis te downloaden via internet. Maar als u dat dan doet, probeer het dan in ieder geval zo veilig mogelijk te doen. Zodat u naast muziek niet ook per ongeluk virussen en andere malware downloadt.

Vooralsnog is muziek downloaden via YouTube is de veiligste manier om muziek gratis de downloaden naar computer, telefoon of tablet.

Hoe legaal is muziek downloaden via YouTube?

Gratis muziek downloaden is veelal niet legaal. Dat geldt ook voor muziek van populaire artiesten die we downloaden via YouTube.

Want wat we doen als we muziek downloaden van YouTube is: via een converter de video en de muziek van elkaar scheiden. Een converter zet de muziek vervolgens voor ons om naar het voor digitale muziek welbekende mp3-formaat. Zodra het converteren voltooid is en het mp3-bestand is gemaakt, kunnen we het downloaden naar de computer, maar ook naar mobiel of tablet.

En dat downloaden van de mp3-muziek is officieel zo illegaal als gratis muziek downloaden van internet maar zijn kan. In theorie zou u zelfs beboet kunnen worden voor het illegaal downloaden van muziek. Maar als u het niet te gek maakt en de muziek die u downloadt alleen voor u zelf houdt, dan zal het waarschijnlijk zo’n vaart niet lopen.

Maar nogmaals, muziek downloaden van YouTube is niet legaal.

Dit kan inhouden dat de in dit artikel beschreven manieren om muziek te downloaden van YouTube van het ene op het andere moment niet langer werken. Bijvoorbeeld omdat de rechtelijke macht bepaald heeft dat de eigenaar van bijvoorbeeld de software of de website waarmee muziek van YouTube gedownload kan worden deze niet langer beschikbaar mag stellen.

Muziek downloaden van YouTube zonder software

Om muziek te kunnen downloaden van YouTube is geen aparte software noodzakelijk die u eerst op uw computer moet installeren. Veel converters waarmee video kan worden omgezet naar mp3 worden namelijk aangeboden via een webapplicatie die zit ingebouwd in een webpagina.

Alles wat u dan ook nodig hebt om een YouTube video om te zetten naar muziek in mp3-formaat is een link naar de betreffende site waarop die pagina zich bevindt. Bijvoorbeeld: https://2conv.com/nl/

2conv.com is een voorbeeld van een website waarop zich een webpagina bevindt waarin een video naar mp3 converter is ingebouwd.

Muziek downloaden van YouTube via een site als 2conv.com gaat als volgt:

 1. Ga naar YouTube en zoek de muziekvideo waarvan u de muziek graag zou willen downloaden. (we gebruiken Sweet Child Of Mine van Guns N’ Roses als voorbeeld)
 2. Selecteer de gewenste muziekvideo in de zoekresultaten.
 3. Start het afspelen van het geselecteerde nummer om de kwaliteit ervan te controleren.
 4. Klik in de adresbalk van de webbrowser en selecteer de volledige URL van de muziek inclusief https://.
 5. kopieer de url van de muziek in youtube
 6. Druk op de toetscombinatie Ctrl+C. (Kopiëren)
 7. Ga vervolgens naar de website https://2conv.com/nl/ .
 8. Klik op de webpagina in het invoervak waar in staat Voer video link in en druk vervolgens de toetscombinatie Ctrl+V. (Plakken)
 9. De URL die u van YouTube hebt gekopieerd zal vervolgens in het invoervak worden weergegeven. Het bestandsformaat waarnaar de video standaard geconverteerd zal worden is het mp3-formaat. Daar hoeft u dan ook niets aan te veranderen. Klik op de knop Converteer die naast het invoervak wordt weergegeven.
 10. Er zal nu een nieuwe pagina worden weergegeven waarop u kunt volgen hoever het converteren is gevorderd. Zodra het converteren is voltooid, zullen de naam van de artiest en de titel van het nummer worden weergegeven, met daaronder een knop met de tekst Downloaden Klikken op deze knop zal het downloaden van het mp3-bestand starten.
 11. Zodra het downloaden gestart wordt, zal daarvan een melding verschijnen links onderin uw webbrowser. Hierin wordt de bestandsnaam vermeldt met rechts daarvan een knop met een naar beneden wijzende pijl. Klikken op de knop met de naar beneden wijzende pijl zal een menu open. De optie Openen zal het mp3-bestand openen in een op uw pc geïnstalleerde muziekspeler en de muziek afspelen. De optie Weergeven in map zal Verkenner openen en weergeven op welke locatie het zojuist gedownloade mp3-bestand zich bevindt.

Hiermee is het muziek downloaden van YouTube voltooid en hebt u een muziekbestand in mp3-formaat op uw computer staan. Een muziekbestand dat de muziek bevat die u graag wilde hebben.

Doorgaans zullen bestanden die u downloadt van internet standaard door Windows worden opgeslagen in de map Downloads. Zo ook het muziekbestand dat u zojuist gedownload hebt.

Een goede gewoonte is om muziekbestanden consequent bij elkaar te verzamelen in de map Muziek. Dat vereenvoudigt zeer zeker het terugvinden van muziek die u gedownload hebt.

Programma’s om muziek mee af te spelen zoals Windows Media Player en iTunes zoeken overigens ook standaard in de map Muziek naar muziek die toegevoegd kan worden aan de bibliotheek van het programma.

Mp3-muziek, en dus ook de muziek die u downloadt via YouTube, kunt u uiteraard afspelen op uw pc. Maar u kunt de gedownloade muziek bijvoorbeeld ook op een USB-stick zetten.

Menig autoradio, maar ook andere apparaten waarmee muziek kan worden afgespeeld beschikken namelijk over een USB-aansluiting. Dit maakt het mogelijk om muziek die u op een USB-stick zet op verschillende apparaten af te spelen.

Maar uiteraard kunt u muziek na het downloaden ook op uw iPhone, iPad, iPod zetten, maar tevens op elke willekeurig ander apparaat waarmee mp3-muziek kan worden afgespeeld.

Dergelijke mogelijkheden maken het downloaden van muziek via YouTube vanzelfsprekend alleen nog maar aantrekkelijker. Maar blijf er altijd van bewust dat op deze manier muziek downloaden van internet niet legaal is. Bovendien zal digitale muziek die u koopt via internet, bijvoorbeeld via iTunes store, doorgaans van aanzienlijk betere kwaliteit zijn.

Gerelateerde artikelen