Probleemvrij werken met je Windows-laptop en desktop-pc

Zo gaat gratis muziek downloaden van YouTube naar je pc

youtube video omzetten maar mp3-muziek

De mogelijkheden om gratis muziek te downloaden via internet zijn beperkt. Dat komt onder meer omdat niet alleen het verspreiden van illegaal verkregen muziek verboden is, maar ook het downloaden ervan.

Ondanks dat blijven mensen manieren verzinnen om muziek gratis te kunnen downloaden van internet. Een van die manieren is muziekvideo van YouTube converteren naar mp3.

Hoe legaal is muziek downloaden via YouTube?

Gratis muziek downloaden is meestal niet legaal. Dat geldt zeker voor de meeste muziek van populaire artiesten die we downloaden via YouTube.

Want wat we doen als we muziek downloaden van YouTube is: via een converter de video en de muziek van elkaar scheiden. Een converter zet de muziek vervolgens voor ons om naar het voor digitale muziek welbekende mp3-formaat. Zodra het converteren voltooid is en het mp3-bestand is gemaakt, kunnen we het downloaden naar de computer. tablet.

En dat downloaden van de mp3-muziek is officieel zo illegaal als gratis muziek downloaden van internet maar zijn kan. In theorie zou je zelfs beboet kunnen worden voor het illegaal downloaden van muziek. Maar als je het niet te gek maakt en de muziek die je downloadt alleen voor jezelf houdt, dan zal het waarschijnlijk zo’n vaart niet lopen.

Maar nogmaals, muziek downloaden van YouTube is meestal niet legaal.

Dit kan onder andere inhouden dat de in dit artikel beschreven manier om muziek te downloaden van YouTube van het ene op het andere moment niet langer werkt. Bijvoorbeeld omdat de rechtelijke macht bepaald heeft dat de eigenaar van de software of de website waarmee muziek van YouTube gedownload kan worden deze niet langer beschikbaar mag stellen.

Muziek downloaden van YouTube zonder software

Om muziek te kunnen downloaden van YouTube is geen aparte software noodzakelijk die je eerst op je computer moet installeren. Veel converters waarmee video kan worden omgezet naar mp3 worden namelijk aangeboden via een webapplicatie die zit ingebouwd in een webpagina.

Om een geschikte YouTube converter te vinden, kun je als zoekopdracht in Google typen: youtube to mp3.

LET OP! Elke internetcrimineel weet hoe populair het gratis downloaden van muziek nog altijd is. Er bestaat dan ook nog steeds een kans dat je computer bij het gebruiken van een YouTube to mp3 converter besmet raakt met malware.

Muziek downloaden van YouTube via een website met een YouTube to mp3 converter gaat veelal op ongeveer de volgende manier:

  1. Ga naar YouTube en zoek de muziekvideo waarvan u de muziek graag zou willen downloaden. (we gebruiken Sweet Child Of Mine van Guns N’ Roses als voorbeeld)
  2. Selecteer de gewenste muziekvideo in de zoekresultaten.
  3. Start het afspelen van het geselecteerde nummer om de kwaliteit ervan te controleren.
  4. Klik in de adresbalk van de webbrowser en selecteer de volledige URL van de muziek inclusief https://.
  5. kopieer de url van de muziek in youtube
  6. Druk op de toetscombinatie Ctrl+C. (Kopiëren)
  7. Ga vervolgens naar de webpagina met de YouTube to mp3 converter die je hebt gevonden.
  8. Klik op de webpagina in het invoervak en druk vervolgens de toetscombinatie Ctrl+V. (Plakken)
  9. De URL die je van YouTube hebt gekopieerd zal vervolgens in het invoervak worden weergegeven. Het bestandsformaat waarnaar de video standaard geconverteerd zal worden is het mp3-formaat. Daar hoef je dan ook niets aan te veranderen. Klik op de knop Convert die meestal naast het invoervak wordt weergegeven.
  10. Zodra het downloaden gereed is, zal daarvan een melding verschijnen links onderin je webbrowser. Hierin wordt de bestandsnaam vermeldt met rechts daarvan een knop met een naar beneden wijzende pijl. Klikken op de knop met de naar beneden wijzende pijl zal een menu open. De optie Openen zal het mp3-bestand openen in een op uw pc geïnstalleerde muziekspeler en de muziek afspelen. De optie Weergeven in map zal Verkenner openen en weergeven op welke locatie het zojuist gedownloade mp3-bestand zich bevindt.

Hiermee is het muziek downloaden van YouTube voltooid en heb je een muziekbestand in mp3-formaat op je computer staan. Een muziekbestand dat de muziek bevat die je graag wilde hebben.

Doorgaans zullen bestanden die je downloadt van internet standaard door Windows worden opgeslagen in de map Downloads. Zo ook het muziekbestand dat je zojuist gedownload hebt.

Een goede gewoonte is om muziekbestanden consequent bij elkaar te verzamelen in de map Muziek. Dat vereenvoudigt zeer zeker het terugvinden van muziek die je gedownload hebt.

Programma’s om muziek mee af te spelen zoals Windows Media Player en iTunes zoeken overigens ook standaard in de map Muziek naar muziek die toegevoegd kan worden aan de bibliotheek van het programma.

Mp3-muziek, en dus ook de muziek die je downloadt via YouTube, kun je uiteraard afspelen op je pc. Maar je kunt bijvoorbeeld de gedownloade muziek ook op een USB-stick zetten.

Menig autoradio, maar ook andere apparaten waarmee muziek kan worden afgespeeld beschikken namelijk over een USB-aansluiting. Dit maakt het mogelijk om muziek die je op een USB-stick zet op verschillende apparaten af te spelen.

Maar uiteraard kun je muziek na het downloaden ook op je telefoon of tablet zetten en tevens op elke willekeurig ander apparaat waarmee mp3-muziek kan worden afgespeeld.

Dergelijke mogelijkheden maken het gratis downloaden van muziek via YouTube vanzelfsprekend alleen nog maar aantrekkelijker. Maar blijf er altijd van bewust dat op deze manier muziek downloaden van internet niet legaal is. En dat je altijd de kans loopt om te maken te krijgen met malware op je pc.

Gerelateerde artikelen