Thuis op je Windows-laptop en desktop-pc

Hoe kan ik gratis muziek downloaden van YouTube?

Gratis muziek downloaden van youtube

Muziek downloaden van YouTube kan met een converter die geïmplementeerd is in een webpagina. Een converter die een YouTube-video gratis omzet naar een mp3-muziekbestand.

Als je weet hoe kopiëren en plakken moet, dan kun je ook succesvol muziek downloaden van YouTube. Gedownloade muziek vind je terug in de map Downloads.

Is muziek downloaden met een YouTube converter legaal?

Wees je er wel van bewust, dat als je een liedje van die bekende artiest downloadt van YouTube, je auteursrechtelijk beschermd materiaal aan het stelen bent. Want voor het downloaden heb je tenslotte geen toestemming gevraagd van de rechthebbenden.

Want wat we doen als we muziek downloaden van YouTube is zogezegd: via een converter de video omzetten naar een muziekbestand. Meestal in mp3-formaat. Zodra het converteren voltooid is en het mp3-bestand is gemaakt, wordt het download naar onze computer.

En dat downloaden van de mp3-muziek is officieel zo illegaal als het maar zijn kan. In theorie zou je er zelfs voor beboet kunnen worden. Maar als je het niet te gek maakt en de muziek die je downloadt alleen voor jezelf houdt, dan zal het waarschijnlijk zo’n vaart niet lopen.

Maar nogmaals, muziek downloaden van YouTube is meestal niet legaal.

En als iets illegaal is, dan zijn de bronnen en de middelen waarmee je dit kunt doen veelal onbetrouwbaar en kunnen van het ene op het andere moment ook zomaar verdwenen zijn.

Tevens bestaat de kans dat een website waarop je een YouTube filmpje kunt converteren naar een mp3-bestand in handen is van internetcriminelen. Die kunnen op deze manier bijvoorbeeld proberen om je, naast het muziekbestand, ook een computervirus te laten downloaden.

Gebruik daarom ook nooit zomaar de eerste de beste converter die je tegenkomt op een website en kijk vooral goed voordat je ergens op klikt of toestemming voor geeft.

Zo gaat gratis muziek downloaden van YouTube naar je pc

Ik ben dan ook heel voorzichtig met het aanraden van een website die je zou kunnen gebruiken voor het downloaden van muziek van YouTube. Maar ik heb er één gevonden die vooralsnog heel betrouwbaar lijkt, zonder reclame is, in het Nederlands is en die meestal werkt.

En als hij niet werkt, dan helpt de pagina opnieuw laden en de URL, ofwel het webadres, van de YouTube video opnieuw kopiëren in het invoervak vaak.

Het is de YouTube naar MP3-converter en downloader van Wave.video, een all-in-one videoplatform waarop je onder andere video kunt bewerken en converteren. Maar dus ook een video kunt omzetten naar een mp3-bestand.

Aan de hand van deze webpagina kan ik je in ieder geval laten zien hoe je muziek van YouTube op een webpagina kunt laten converteren naar een mp3-bestand en downloaden naar je pc.

Dit gaat als volgt:

  1. Open in je browser de webpagina waarop de mp3-converter staat: https://wave.video/nl/convert/youtube-to-mp3-145.
  2. Ga naar YouTube en zoek de muziekvideo waarvan je de muziek graag zou willen downloaden. (we gebruiken Sweet Child O Mine van Guns N’ Roses als voorbeeld)
  3. Klik op de gewenste muziekvideo in de zoekresultaten.
  4. Start het afspelen van het geselecteerde nummer om de kwaliteit ervan te controleren.
  5. Klik in de adresbalk van je browser en selecteer de volledige URL van de muziekvideo inclusief https://. Dit kun je doen met behulp van de sneltoets Ctrl+A
  6. Kopieer de url door de sneltoets Ctrl+C te drukken.
  7. Ga aansluitend naar de webpagina met de YouTube to mp3-converter.
  8. Klik op de webpagina in het invoervak en druk vervolgens de sneltoets Ctrl+V om de gekopieerde URL in het invoervak te plakken.
  9. De URL die je van YouTube hebt gekopieerd zal vervolgens in het invoervak worden weergegeven. Klik aansluitend op de knop Download op de webpagina.

Waar vind ik mijn mp3-muziek en wat kan ik ermee doen?

Bij de meest gebruikte browsers Microsoft Edge en Google Chrome zullen vervolgens, rechts naast de adresbalk in de browser, de downloads worden weergeven door middel van een knop met daarin een naar beneden wijzende pijl.

Klikken op de knop met de naar beneden wijzende pijl zal een menu open. De optie Openen zal het mp3-bestand openen in een de muziekspeler op je pc afspelen. De optie Tonen in map zal Verkenner openen en weergeven op welke locatie de zojuist gedownloade mp3 zich bevindt. Meestal zal dit de map Downloads zijn.

Hiermee is het muziek downloaden van YouTube voltooid en heb je de muziek als mp3 op je computer staan. Een muziekbestand dat de muziek bevat die je graag wilde hebben.

Mp3-muziek kun je afspelen op je pc en daarmee ook de muziek die je downloadt via YouTube. Maar je kunt bijvoorbeeld de gedownloade muziek ook op een USB-stick zetten.

Menig autoradio, maar ook andere apparaten waarmee muziek kan worden afgespeeld beschikken namelijk over een USB-aansluiting. Dit maakt het mogelijk om muziek die je op een USB-stick zet op verschillende apparaten af te spelen.

Maar uiteraard kun je muziek na het downloaden ook op je telefoon of tablet zetten en tevens op elk willekeurig ander apparaat waarmee mp3-muziek kan worden afgespeeld.

Verplaats overigens de muziek die je van YouTube downloadt bij voorkeur naar de map Muziek op je pc. Zo vind je je muziek niet alleen makkelijker terug, maar kunnen ook apps waarmee je muziek wilt afspelen de muziek makkelijker vinden.

Hiermee weet je hoe je gratis muziek kunt downloaden van YouTube en wat je met de gedownloade muziek allemaal kan doen.

Gerelateerde artikelen