Over de auteur en personalcomputercare.nl

Ik ben Wouter en computers is mijn vak. Jarenlang heb ik met veel genoegen het vak van computertechnicus uitgeoefend. Maar in 2006 besloot ik dat het eens tijd werd voor wat anders. En aldus verlegde ik de aandacht meer naar het schrijven over computers en het gebruik ervan.

Puur omdat het delen van mijn kennis, zowel op internet in elektronische uitgaven als ook in boekvorm, mij de meeste voldoening geeft.

Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren hoe dat mysterieuze apparaat, Personal Computer genaamd, mijn aandacht greep. Al wat te voorschijn kwam na het aanzetten van het apparaat was een knipperende cursor achter een hoofdletter C.

Enig onderzoek leerde dat de computer voorzien was van het besturingssysteem MS-DOS. Een commandogestuurd besturingssysteem dat ervoor zorgde dat ingevoerde opdrachten keurig door het apparaat uitgevoerd werden. Althans in theorie. In de praktijk bleek al snel dat het apparaat exact deed wat je ervan vroeg, maar niet altijd wat je bedoelde.

Tot op de dag van vandaag doet de computer nog precies hetzelfde voor u. Weliswaar een stuk gebruikersvriendelijker dan in vroeger tijden, maar soms voor de gebruiker nog steeds niet helemaal begrijpelijk. Ik doe mijn uiterste best mijn steentje bij te dragen aan het begrijpelijk maken van de computer en zijn werking voor zowel u als computergebruiker alsook voor degene die van computers zijn of haar beroep wil maken.

Van mijn hand zijn inmiddels de volgende boeken verschenen

Basiscursus Windows 7, Academic Service

Als computergebruiker maakt u in deze Basiscursus kennis met Windows 7. Alle basisvaardigheden die u nodig hebt, worden stapsgewijs op een begrijpelijke manier uitgelegd en aangevuld met een groot aantal oefeningen, zodat u snel leert wat u in de dagelijkse praktijk nodig hebt.

Windows 7 Grand Cru, Easy Computing

'Windows 7 Grand Cru' is het referentieboek bij uitstek voor iedereen die met Windows 7 werkt. Nauwkeurig komt aan bod hoe u uw pc naar eigen wensen instelt en hoe u ervoor zorgt dat uw pc een betrouwbaar apparaat is en blijft. In de eerste hoofdstukken leert u alles over het installeren en configureren van Windows 7. Ook wie al langer werkt in een Windows-omgeving zal gebaat zijn bij de heldere uitleg over de nieuwe interface en de uitgebreide mogelijkheden om met verschillende programmaĺs tegelijk te werken. Dit alles ge´llustreerd met duidelijke afbeeldingen. Wanneer u de basis onder de knie hebt, maakt u niet alleen kennis met de verschillende bestandstypes maar leert u ook hoe u deze optimaal beheert zodat u alle informatie snel terug kunt vinden. Uiteraard wordt ook stilgestaan bij het beveiligen van belangrijke data. In dit boek vindt u verder een schat aan informatie over netwerken en de nieuwste internettoepassingen. Kortom, dankzij dit boek haalt u het maximum uit Windows 7.

MBO-ICT, Installatie Software editie 2009, Academic Service

In dit boek wordt de installatie en configuratie van besturingssystemen en toepassingen op pc's behandeld, waarbij de nadruk ligt op de eindgebruikerscomputer. Uitgegaan wordt van meerdere veelvoorkomende besturingssystemen waaronder Windows XP, Windows Vista en Linux. Het boek is tevens te gebruiken als voorbereiding op de Specialty Module van het CompTIA A+ OS Technologies examen.

Basiscursus Windows Vista, Academic Service

Als computergebruiker maakt u in deze Basiscursus kennis met Windows Vista. Alle basisvaardigheden die u nodig hebt, worden stapsgewijs op een begrijpelijke manier uitgelegd en aangevuld met een groot aantal oefeningen, zodat u snel leert wat u in de dagelijkse praktijk nodig hebt.

MBO-ICT, Installatie Software editie 2006, Academic Service

In dit boek wordt de installatie en configuratie van besturingssystemen en toepassingen op pc's behandeld, waarbij de nadruk ligt op de eindgebruikerscomputer. Uitgegaan wordt van meerdere veelvoorkomende besturingssystemen waaronder Windows 9x en NT/2000/XP en Linux. Het boek is tevens te gebruiken als voorbereiding op de Specialty Module van het CompTIA A+ OS Technologies examen.

Tevens heb ik mijn medewerking verleend aan tal van artikelen voor het populaire computertijdschrift Computer!Totaal alsook aan de dagbladen Algemeen Dagblad en de Gelderlander.

Over Personal Computer Care

PersonalComputerCare.nl is een populaire vraagbaak op het internet waarop onderwerpen worden aangesneden en vragen worden beantwoord die de gemiddelde computergebruiker bezighouden.

De gemiddelde computergebruiker waar Personal Computer Care zich op richt is de man of vrouw die ge´nteresseerd is in de mogelijkheden van de computer, maar die het ondanks dat wel eens aan de nodige kennis ontbreekt om net dat ene probleem zelf op te kunnen lossen of een antwoord te vinden op nou juist die ene vraag.

U bent dan ook de bron van informatie en inspiratie voor de artikelen op de website, de e-cursussen en e-books die door Personal Computer Care worden uitgegeven. Laat dan ook zeker van u "horen" wanneer u meer zou willen weten over een bepaald onderwerp.