Personal Computer Care |Helpt jou bijzonder computervaardig worden

Over de auteur

Ik ben Wouter, maker van deze website en schrijver van alle artikelen die je op deze website kunt vinden. Jarenlang heb ik met veel genoegen het vak van computertechnicus uitgeoefend. Maar in 2006 besloot ik dat het tijd werd voor wat anders. En aldus verlegde ik de aandacht meer naar internet en begon met schrijven op mijn website over computers, Windows, software en het gebruik ervan.

Mijn kennis delen via mijn website en daar mensen mee kunnen helpen, heeft mij altijd veel voldoening gegeven.

Temeer omdat ik me nog als de dag van gisteren kan herinneren hoe ik zelf voor het eerst achter dat dat mysterieuze apparaat plaats nam. Een personal computer heette zo’n apparaat toen officieel. En alles wat er zichtbaar werd op het beeldscherm na het opstarten was een hoofdletter C, met daarachter een dubbele punt en een knipperende cursor.

Ik herinner me nog maar al te goed hoe hulpeloos ik me voelde en hoe bang ik was dat ik iets verkeerd zou doen als ik achter de computer zat om wat te proberen.

Ik kan me dan ook nog steeds levendig inbeelden hoe velen zich voelen achter de pc, wanneer iets nieuw voor je is en het eerst moet gaan doen.

Omdat ik zelf heb meegemaakt hoe het voelt om niet echt veel te begrijpen van wat de computer allemaal aan het doen is, denk ik dat het me juist daarom vaak zo goed lukt om dingen begrijpelijk voor iedereen uit te leggen.

En dat doe ik nog steeds met veel plezier.

Dit viel ook uitgevers van studieboeken voor studenten ICT op. Zo zijn in de loop der jaren de volgende boeken verschenen van mijn hand:

In eigen beheer uitgebracht en daarmee alleen via deze website te verkrijgen:

Snel thuis in Windows 11

Deze unieke digitale handleiding maakt je overstap naar Windows 11 zorgeloos. Tevens brengt dit e-boek je op een begrijpelijke manier op de hoogte van alle nieuwe functies en veranderingen in Windows 11. Hierdoor voel je je snel thuis in Windows 11.

De unieke digitale handleiding Snel thuis in Windows 11 is alleen via deze website te verkrijgen

Windows 10 installeren, configureren en beheren tweede editie 2020, Brinkman ICT

Ook deze uitgave leert de toekomstige ICT-beheerder alles wat hij of zij weten moet over Windows 10.

Windows 10 installeren, configureren en beheren tweede editie 2016, Brinkman ICT

Deze uitgave leert de toekomstige ICT-beheerder alles wat hij of zij weten moet over Windows 10.

MBO-ICT, Installatie Software editie 2012, Academic Service

In dit boek wordt de installatie en configuratie van besturingssystemen en toepassingen op pc's behandeld, waarbij de nadruk ligt op de eindgebruikerscomputer. Uitgegaan wordt van meerdere veelvoorkomende besturingssystemen waaronder Windows 7 en Linux. Het boek is tevens te gebruiken als voorbereiding op de Specialty Module van het CompTIA A+ OS Technologies examen.

Windows 7 Grand Cru editie 2010, Easy Computing

'Windows 7 Grand Cru' is het referentieboek bij uitstek voor iedereen die met Windows 7 werkt.

MBO-ICT, Installatie Software editie 2009, Academic Service

In dit boek wordt de installatie en configuratie van besturingssystemen en toepassingen op pc's behandeld, waarbij de nadruk ligt op de eindgebruikerscomputer. Uitgegaan wordt van meerdere veelvoorkomende besturingssystemen waaronder Windows XP, Windows Vista en Linux. Het boek is tevens te gebruiken als voorbereiding op de Specialty Module van het CompTIA A+ OS Technologies examen.

Windows 7 Grand Cru editie 2009 , Easy Computing

'Windows 7 Grand Cru' is het referentieboek bij uitstek voor iedereen die met Windows 7 werkt.

Basiscursus Windows 7, Academic Service

Als computergebruiker maakt u in deze Basiscursus kennis met Windows 7. Alle basisvaardigheden die u nodig hebt, worden stapsgewijs op een begrijpelijke manier uitgelegd en aangevuld met een groot aantal oefeningen, zodat u snel leert wat u in de dagelijkse praktijk nodig hebt.

Basiscursus Windows Vista, Academic Service

Als computergebruiker maakt u in deze Basiscursus kennis met Windows Vista. Alle basisvaardigheden die u nodig hebt, worden stapsgewijs op een begrijpelijke manier uitgelegd en aangevuld met een groot aantal oefeningen, zodat u snel leert wat u in de dagelijkse praktijk nodig hebt.

MBO-ICT, Installatie Software editie 2006, Academic Service

In dit boek wordt de installatie en configuratie van besturingssystemen en toepassingen op pc's behandeld, waarbij de nadruk ligt op de eindgebruikerscomputer. Uitgegaan wordt van meerdere veelvoorkomende besturingssystemen waaronder Windows 9x en NT/2000/XP en Linux. Het boek is tevens te gebruiken als voorbereiding op de Specialty Module van het CompTIA A+ OS Technologies examen.

Tevens heb ik mijn medewerking verleend aan tal van artikelen voor het populaire computertijdschrift Computer!Totaal.