Over Windows en software

Het onderdeel Windows en software vertelt u over Windows en handige -en veelgebruikte software. Niet alleen wordt vertelt over wat Windows en software doet en kan, maar tevens worden er veel tips en handreikingen gegeven die het gebruik van de computer veraangenamen en vereenvoudigen.

Hoe u Windows 10 eenvoudig zelf gratis installeren kunt

Windows 10 installeren kunt u zelf doen en is vaak gratis. Windows 10 opnieuw installeren lost problemen op en de pc krijgt zijn oorspronkelijke snelheid terug.
Lees verder

Wat is Office, wat zit erin en heb ik het nodig?

Office is een bundel met apps die met name bedoeld zijn voor toepassing in een kantooromgeving, maar die ook thuis uitstekend van pas kunnen komen.
Lees verder

Hoe weet ik welke Windows-versie ik heb?

Elke nieuwe versie van Windows 10 lijkt op zijn voorganger. Erachter komen welke versie van Windows u hebt is gelukkig makkelijk met behulp van Instellingen.
Lees verder

Wat is het verschil tussen Windows 10 en Windows 11?

Het verschil tussen Windows 10 en Windows 11 is direct zichtbaar zodra u Windows 11 in gebruik neemt. Maar er zijn meer minder opvallende verschillen.
Lees verder

Windows 11 installeren: zo gaat het goed en veilig

Als u Windows 10 gebruikt, dan krijgt u Windows 11 gratis aangeboden via Windows Update. Het installeren van Windows 11 verloopt probleemloos als u op een paar dingen let.
Lees verder

Is mijn pc geschikt voor Windows 11?

Als uw pc niet te oud is, dan is deze geschikt voor Windows 11. Het is dan slechts een kwestie van tijd voordat Windows 11 u gratis en automatisch aangeboden wordt.
Lees verder

Wat u over Windows 11, de nieuwste Windows-versie, weten moet

De nieuwste versie van Windows herbergt dermate veel veranderingen dat een nieuwe naam op zijn plaats is. Windows 11 heet de nieuwste versie van Windows.
Lees verder

Wat Windows 10 update is en wat u over updaten zou moeten weten

Het updaten van Windows 10 gaat automatisch via het onderdeel Windows Update. Doorgaans is dit handig. En anders kunt u Windows Update altijd naar uw wensen instellen.
Lees verder

Hoe haal je een pagina weg in Word?

Menig computergebruiker gebruikt Word naar volle tevredenheid. Maar ook Word heeft zo zijn eigenaardigheden. Waaronder de gebruiker ogenschijnlijk ineens opgeschepen met een lege pagina.
Lees verder

Waarom u aan tekstverwerkingsprogramma als WordPad vaak genoeg hebt

Menigeen gebruikt slechts een fractie van wat een tekstverwerkingsprogramma zoals Word kan. Als dat voor u ook geldt dan is een gratis alternatief wellicht een optie.
Lees verder

Wat is OneDrive, hoe werkt het en kan ik OneDrive verwijderen?

Zodra u Verkenner opent ziet u het in de navigatiekolom aan de linkerkant vrijwel meteen staan: OneDrive. Maar wat is OneDrive? Hoe werkt het? En is verwijderen mogelijk?
Lees verder

Wat is Google Documenten en hoe werkt het?

Google Documenten kunt u beschouwen als een online Officepakket. De toepassingen in Google Documenten zijn te vergelijken met Word, Excel en PowerPoint en zijn gratis te gebruiken.
Lees verder

Hoe installeer ik een app in Windows 10?

Elke app die u installeren wilt in Windows 10, wordt tijdens het downloaden opgeslagen in de map Downloads op uw pc. Dubbelklikken op het gedownloade bestand installeert de app vervolgens.
Lees verder

Waar vind ik het Configuratiescherm in Windows 10 en wat kan ermee?

Ook in Windows 10 bestaat Configuratiescherm nog. Maar de functie ervan is overgenomen door Instellingen, waardoor Configuratiescherm naar de achtergrond verdwijnt.
Lees verder

Hoe u Microsoft Office, waaronder Word, gratis online gebruikt

Word online is een onderdeel van Microsoft Office online. En is bijvoorbeeld een prima alternatief voor Office op de pc als u de apps van Office niet vaak nodig hebt.
Lees verder

5 manieren om Windows 10 veilige modus in te schakelen

Met deze 5 manieren om de Windows 10 veilige modus in te schakelen hebt u alle mogelijkheden in handen om uw pc hoe dan ook op te starten wanneer er problemen zijn met Windows.
Lees verder

Alles over e-mail aanmaken, schrijven en beheren online en in Windows 10

E-mailen is iets wat vrijwel iedereen doet op de pc. Traditioneel gebruiken we daar een e-mailprogramma op de pc voor. Maar dat kan anders en vooral makkelijker.
Lees verder

15 handige apps voor de Windows 10 pc die altijd van pas komen

Wat we voor u verzameld hebben zijn 15 gratis apps voor uw Windows 10 pc die het werken met uw pc aanzienlijk vereenvoudigen, veraangenamen en veiliger maken.
Lees verder

7 manieren om Windows 10 eenvoudig sneller te maken

Kan ik Windows 10 sneller maken? Windows 10 sneller maken is zeker mogelijk en kan op een aantal manieren. Waarvan er 7 het eenvoudigst toe te passen zijn.
Lees verder

De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10

Deze 20 tips en trucs voor Windows 10 komen altijd van pas, waar u uw computer ook voor gebruikt.
Lees verder

Hoe u uw dvd's weer kunt afspelen in Windows 10

Wie van een dvd kijken houdt op de pc, zal ontdekken dat dit in Windows 10 niet gaat. Met een app voor het afspelen van dvd's is dit probleem snel opgelost.
Lees verder

Is mijn pc geschikt voor Windows 10?

De opvolger van Windows 7, 8 en Windows 8.1, gaat Windows 10 heten. Maar is uw huidige pc geschikt voor Windows 10 en kunt u Windows 10 dan zomaar installeren?
Lees verder

Hebt u eigenlijk nog wel een e-mailprogramma nodig?

Veel computergebruikers zijn al jaren gewend hun e-mail te ontvangen, te lezen, te schrijven en te beheren via een e-mailprogramma, zoals het alom bekende Outlook Express, dat geïnstalleerd staat op de computer. Maar is een e-mailprogramma op uw computer eigenlijk nog wel nodig?
Lees verder

Wat is Google Drive en wat kunt u ermee?

Via internet konden we inmiddels heel veel dingen doen. Maar nu kunnen we tevens,bijvoorbeeld via Google Drive, bestanden langer niet alleen online opslaan, maar ook bewerken.
Lees verder