Over Windows en software

Het onderdeel Windows en software vertelt u over Windows en handige -en veelgebruikte software. Niet alleen wordt vertelt over wat Windows en software doet en kan, maar tevens worden er veel tips en handreikingen gegeven die het gebruik van de computer veraangenamen en vereenvoudigen.

Wat is Windows snel opstarten en moet je het wel gebruiken?

Doorgaans wil je snel aan het werk kunnen als je je computer aanzet. De functie Snel starten in Windows regelt dat. Er is echter wel iets wat je moet weten.
Naar het hele artikel

11 GRATIS apps die niet mogen ontbreken op uw Windows 11 pc

Deze 11 gratis apps voor Windows 11 breiden de functionaliteit van uw pc uit, beschermen u tegen de kwaadwillendheid van internetcriminelen en houden uw pc schoon.
Naar het hele artikel

Hoe voeg je paginanummers toe in Word?

Aan een document in Word dat uit meerdere pagina’s bestaat kunt u paginanummers toevoegen. Ook kunt u paginanummering later laten beginnen en eerder laten stoppen.
Naar het hele artikel

Maken alle veranderingen Windows 11 een betere Windows-versie?

Als u Windows 11 voor het eerst ziet, dan zullen de veranderingen ten opzichte van Windows 10 u niet ontgaan. Maar zijn al die veranderingen ook een verbetering.
Naar het hele artikel

De 11 meest gestelde vragen over Windows 11

Menigeen kijkt ernaar uit om Windows 11 te gaan gebruiken. Maar Windows 11 roept ook veel vragen op. We geven antwoord op de 11 meest gestelde vragen.
Naar het hele artikel

Kan ik Windows 11 al downloaden?

Windows 11 downloaden en installeren kan op verschillende manieren. En elke manier heeft zo zijn eigen toepassingsgebied. U hoeft dan ook slechts te kiezen voor de manier die het beste bij u, en u wensen, past.
Naar het hele artikel

Hoe u Windows 10 eenvoudig zelf gratis installeren kunt

Windows 10 installeren kunt u zelf doen en is vaak gratis. Windows 10 opnieuw installeren lost problemen op en de pc krijgt zijn oorspronkelijke snelheid terug.
Naar het hele artikel

Wat is Office, wat zit erin en heb ik het nodig?

Office is een bundel met apps die met name bedoeld zijn voor toepassing in een kantooromgeving, maar die ook thuis uitstekend van pas kunnen komen.
Naar het hele artikel

Hoe weet ik welke Windows-versie ik heb?

Elke nieuwe versie van Windows 10 lijkt op zijn voorganger. Erachter komen welke versie van Windows u hebt is gelukkig makkelijk met behulp van Instellingen.
Naar het hele artikel

Wat is het verschil tussen Windows 10 en Windows 11?

Het verschil tussen Windows 10 en Windows 11 is direct zichtbaar zodra u Windows 11 in gebruik neemt. Maar er zijn meer minder opvallende verschillen.
Naar het hele artikel

Windows 11 installeren: zo gaat het goed en veilig

Als u Windows 10 gebruikt, dan krijgt u Windows 11 gratis aangeboden via Windows Update. Het installeren van Windows 11 verloopt probleemloos als u op een paar dingen let.
Naar het hele artikel

Is mijn pc geschikt voor Windows 11?

Als uw pc niet te oud is, dan is deze geschikt voor Windows 11. Het is dan slechts een kwestie van tijd voordat Windows 11 u gratis en automatisch aangeboden wordt.
Naar het hele artikel

Wat Windows 10 update is en wat u over updaten zou moeten weten

Het updaten van Windows 10 gaat automatisch via het onderdeel Windows Update. Doorgaans is dit handig. En anders kunt u Windows Update altijd naar uw wensen instellen.
Naar het hele artikel

Hoe haal je een pagina weg in Word?

Menig computergebruiker gebruikt Word naar volle tevredenheid. Maar ook Word heeft zo zijn eigenaardigheden. Waaronder de gebruiker ogenschijnlijk ineens opgeschepen met een lege pagina.
Naar het hele artikel

Waarom u aan tekstverwerkingsprogramma als WordPad vaak genoeg hebt

Menigeen gebruikt slechts een fractie van wat een tekstverwerkingsprogramma zoals Word kan. Als dat voor u ook geldt dan is een gratis alternatief wellicht een optie.
Naar het hele artikel

Wat is OneDrive, hoe werkt het en kan ik OneDrive verwijderen?

Zodra u Verkenner opent ziet u het in de navigatiekolom aan de linkerkant vrijwel meteen staan: OneDrive. Maar wat is OneDrive? Hoe werkt het? En is verwijderen mogelijk?
Naar het hele artikel

Wat is Google Documenten en hoe werkt het?

Google Documenten kunt u beschouwen als een online Officepakket. De toepassingen in Google Documenten zijn te vergelijken met Word, Excel en PowerPoint en zijn gratis te gebruiken.
Naar het hele artikel

Hoe installeer ik een app in Windows 10?

Elke app die u installeren wilt in Windows 10, wordt tijdens het downloaden opgeslagen in de map Downloads op uw pc. Dubbelklikken op het gedownloade bestand installeert de app vervolgens.
Naar het hele artikel

Waar vind ik het Configuratiescherm in Windows 10 en wat kan ermee?

Ook in Windows 10 bestaat Configuratiescherm nog. Maar de functie ervan is overgenomen door Instellingen, waardoor Configuratiescherm naar de achtergrond verdwijnt.
Naar het hele artikel

Hoe u Microsoft Office, waaronder Word, gratis online gebruikt

Word online is een onderdeel van Microsoft Office online. En is bijvoorbeeld een prima alternatief voor Office op de pc als u de apps van Office niet vaak nodig hebt.
Naar het hele artikel

5 manieren om Windows 10 veilige modus in te schakelen

Met deze 5 manieren om de Windows 10 veilige modus in te schakelen hebt u alle mogelijkheden in handen om uw pc hoe dan ook op te starten wanneer er problemen zijn met Windows.
Naar het hele artikel

Alles over e-mail aanmaken, schrijven en beheren online en in Windows 10

E-mailen is iets wat vrijwel iedereen doet op de pc. Traditioneel gebruiken we daar een e-mailprogramma op de pc voor. Maar dat kan anders en vooral makkelijker.
Naar het hele artikel

15 handige apps voor de Windows 10 pc die altijd van pas komen

Wat we voor u verzameld hebben zijn 15 gratis apps voor uw Windows 10 pc die het werken met uw pc aanzienlijk vereenvoudigen, veraangenamen en veiliger maken.
Naar het hele artikel

7 manieren om Windows 10 eenvoudig sneller te maken

Kan ik Windows 10 sneller maken? Windows 10 sneller maken is zeker mogelijk en kan op een aantal manieren. Waarvan er 7 het eenvoudigst toe te passen zijn.
Naar het hele artikel

De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10

Deze 20 tips en trucs voor Windows 10 komen altijd van pas, waar u uw computer ook voor gebruikt.
Naar het hele artikel

Hoe u uw dvd's weer kunt afspelen in Windows 10

Wie van een dvd kijken houdt op de pc, zal ontdekken dat dit in Windows 10 niet gaat. Met een app voor het afspelen van dvd's is dit probleem snel opgelost.
Naar het hele artikel

Is mijn pc geschikt voor Windows 10?

De opvolger van Windows 7, 8 en Windows 8.1, gaat Windows 10 heten. Maar is uw huidige pc geschikt voor Windows 10 en kunt u Windows 10 dan zomaar installeren?
Naar het hele artikel

Hebt u eigenlijk nog wel een e-mailprogramma nodig?

Veel computergebruikers zijn al jaren gewend hun e-mail te ontvangen, te lezen, te schrijven en te beheren via een e-mailprogramma, zoals het alom bekende Outlook Express, dat geïnstalleerd staat op de computer. Maar is een e-mailprogramma op uw computer eigenlijk nog wel nodig?
Naar het hele artikel

Wat is Google Drive en wat kunt u ermee?

Via internet konden we inmiddels heel veel dingen doen. Maar nu kunnen we tevens,bijvoorbeeld via Google Drive, bestanden langer niet alleen online opslaan, maar ook bewerken.
Naar het hele artikel