Over Windows en software

Het onderdeel Windows en software vertelt u over Windows en handige -en veelgebruikte software. Niet alleen wordt vertelt over wat Windows en software doet en kan, maar tevens worden er veel tips en handreikingen gegeven die het gebruik van de computer veraangenamen en vereenvoudigen.

Wat is OneDrive, hoe werkt het en kan ik OneDrive verwijderen?

Zodra u Verkenner opent ziet u het in de navigatiekolom aan de linkerkant vrijwel meteen staan: OneDrive. Maar wat is OneDrive? Hoe werkt het? En is verwijderen mogelijk?
Lees verder

Wat is Google Documenten en hoe werkt het?

Google Documenten kunt u beschouwen als een online Officepakket. De toepassingen in Google Documenten zijn te vergelijken met Word, Excel en PowerPoint en zijn gratis te gebruiken.
Lees verder

Hoe installeer ik een app in Windows 10?

Elke app die u installeren wilt in Windows 10, wordt tijdens het downloaden opgeslagen in de map Downloads op uw pc. Dubbelklikken op het gedownloade bestand installeert de app vervolgens.
Lees verder

Waar vind ik het Configuratiescherm in Windows 10 en wat kan ermee?

Ook in Windows 10 bestaat Configuratiescherm nog. Maar de functie ervan is overgenomen door Instellingen, waardoor Configuratiescherm naar de achtergrond verdwijnt.
Lees verder

Hoe u Microsoft Office, waaronder Word, gratis online gebruikt

Word online is een onderdeel van Microsoft Office online. En is bijvoorbeeld een prima alternatief voor Office op de pc als u de apps van Office niet vaak nodig hebt.
Lees verder

5 manieren om Windows 10 veilige modus in te schakelen

Met deze 5 manieren om de Windows 10 veilige modus in te schakelen hebt u alle mogelijkheden in handen om uw pc hoe dan ook op te starten wanneer er problemen zijn met Windows.
Lees verder

Welke Windows 10-versie heb ik en hoe zie ik dat?

Bij Windows 10 is niet in één oogopslag duidelijk welke Windows 10-versie u hebt. Dat was bij alle voorgaande versies van Windows toch anders. Hoe komt dat?
Lees verder

Alles over e-mail aanmaken, schrijven en beheren online en in Windows 10

E-mailen is iets wat vrijwel iedereen doet op de pc. Traditioneel gebruiken we daar een e-mailprogramma op de pc voor. Maar dat kan anders en vooral makkelijker.
Lees verder

Wat u over Windows 10 update weten moet en waarom updates zo belangrijk zijn

Zodra u uw Windows-pc opstart, dan krijgt u geregeld bericht van Windows dat er weer een update is geïnstalleerd op uw pc. Maar zijn al die updates echt wel zo noodzakelijk?
Lees verder

15 handige apps voor de Windows 10 pc die altijd van pas komen

Wat we voor u verzameld hebben zijn 15 gratis apps voor uw Windows 10 pc die het werken met uw pc aanzienlijk vereenvoudigen, veraangenamen en veiliger maken.
Lees verder

7 manieren om Windows 10 eenvoudig sneller te maken

Kan ik Windows 10 sneller maken? Windows 10 sneller maken is zeker mogelijk en kan op een aantal manieren. Waarvan er 7 het eenvoudigst toe te passen zijn.
Lees verder

De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10

Deze 20 tips en trucs voor Windows 10 komen altijd van pas, waar u uw computer ook voor gebruikt.
Lees verder

In 10 stappen Windows 10 opnieuw installeren vanaf USB-stick

Windows opnieuw installeren is wat een pc pas echt zijn oorspronkelijke snelheid teruggeeft. En is voor iedereen met interesse in computers goed zelf te doen.
Lees verder

Bestanden overzetten naar Windows 10 op een nieuwe computer

Bij de aankoop van een nieuwe computer rijst al snel de vraag:"Hoe zet ik mijn bestanden over naar de nieuwe computer?" Met Windows 10 kan dat snel en simpel.
Lees verder

Windows 10 downloaden en schoon installeren vanaf een USB-stick

Windows 10 downloaden kan via de website van Microsoft. Tevens vindt u er een hulpprogramma om een USB-stick te maken waarmee u Windows opnieuw en schoon kunt installeren.
Lees verder

Hoe u uw dvd's weer kunt afspelen in Windows 10

Wie van een dvd kijken houdt op de pc, zal ontdekken dat dit in Windows 10 niet gaat. Met een app voor het afspelen van dvd's is dit probleem snel opgelost.
Lees verder

10 redenen waarom upgraden naar Windows 10 het overwegen waard is

Is direct upgraden naar Windows 10 verstandig of niet? Misschien nog niet als u bijzondere dingen doet met uw pc of er afhankelijk van bent. Maar wellicht wel als u geen bijzondere dingen doet.
Lees verder

Wat nieuw is in Windows 10 en u moet verleiden om over te stappen

Windows 10 heeft de schone taak om maar liefst vier versies van Windows tegelijk op te volgen. Maar biedt Windows 10 u genoeg nieuws om het te gaan gebruiken?
Lees verder

9 veelgemaakte fouten die Windows 10 installeren een mislukking maken

Windows 10 installeren is makkelijk. Toch kan er nog steeds voldoende fout gaan. Waar u overigens meestal pas achter gaat komen na het installeren van Windows 10.
Lees verder

Waarom Windows 10 de 'laatste' versie van Windows zal zijn

Windows 10 is mogelijk de laatste versie van Windows, zoals we het kennen. Want iedere 3 jaar een nieuwe Windows, daar zou nu wel eens een einde aan kunnen komen.
Lees verder

Is mijn pc geschikt voor Windows 10?

De opvolger van Windows 7, 8 en Windows 8.1, gaat Windows 10 heten. Maar is uw huidige pc geschikt voor Windows 10 en kunt u Windows 10 dan zomaar installeren?
Lees verder

Zo update u Windows 7 of 8 straks gratis naar Windows 10

Vanaf 29 juli 2015 kunt u gaan beschikken over Windows 10 op uw computer. Een upgrade die voor gebruikers van Window 7 en 8 gratis is. Mits..
Lees verder

Windows XP opnieuw installeren en optimaal updaten

In 2001 was Windows XP er al. In 2014 wordt Windows XP nog steeds veel gebruikt. Soms is het slim Windows XP opnieuw te installeren. Doe het nu het nog kan.
Lees verder

Windows opnieuw installeren zonder cd

Een nieuwe computer wordt vaak geleverd met een versie van Windows die zichzelf kan installeren zonder cd. Dat betekent dat u vaak geen cd bij uw laptop krijgt.
Lees verder

Windows 8 kopen, downloaden en via een usb-stick installeren

Met de komst van Windows 8 zijn er weer een hoop veranderingen te melden. Onder andere de manier waarop we Windows op de computer kunnen installeren. Installeren kunnen we nu tevens door middel van het downloaden van Windows 8.
Lees verder

Waarom u wel en waarom u niet zou moeten upgraden naar Windows 8

Wanneer u nu een nieuwe computer gaat kopen, kunt u er bijna niet onderuit om met Windows 8 te gaan werken. Daar nieuwe computers en laptops doorgaans inclusief het besturingssysteem Windows geleverd worden. En dat is nu het besturingssysteem Windows 8.
Lees verder

Hebt u eigenlijk nog wel een e-mailprogramma nodig?

Veel computergebruikers zijn al jaren gewend hun e-mail te ontvangen, te lezen, te schrijven en te beheren via een e-mailprogramma, zoals het alom bekende Outlook Express, dat geïnstalleerd staat op de computer. Maar is een e-mailprogramma op uw computer eigenlijk nog wel nodig?
Lees verder

Wat is Google Drive en wat kunt u ermee?

Via internet konden we inmiddels heel veel dingen doen. Maar nu kunnen we tevens,bijvoorbeeld via Google Drive, bestanden langer niet alleen online opslaan, maar ook bewerken.
Lees verder

Wat is er gebeurd met Outlook Express in Windows 7?

Wanneer u Windows 7 gaat ontdekken zult u zich wellicht afvragen wat er gebeurd is met Outlook Express in Windows 7. Outlook Express is niet meer, maar is de opvolger kunt u gratis download van internet.
Lees verder

Welke Windows 7 versie moet u kopen?

Ook bij het overstappen naar Windows 7 mag u zich weer gaan buigen over welke Windows 7 versie voor u de juiste is. Uzelf afvragen of u een 32-bit of 64-bit versie nodig hebt hoeft niet wanneer u Windows los koopt.
Lees verder

Dual boot installatie Windows XP of Vista en Windows 7

Een dual boot installatie met Windows XP of Vista en Windows 7 blijkt erg eenvoudig en snel te doen. Bovendien is Windows 7 naast Windows Vista of XP installeren op uw computer ideaal om Windows 7 op uw gemak uit te proberen.
Lees verder

Windows Vista problemen oplossen en voorkomen

Windows Vista geeft problemen. Zoveel problemen dat deze al uitvoerig in de media besproken zijn. Zijn die problemen met Windows Vista nu werkelijk zo ernstig? Nee.
Lees verder