Personal Computer Care |Helpt jou bijzonder computervaardig worden

Uw computer afdoende beschermen tegen virussen

Uw computer tegen virussen beschermen is absolute noodzaak wanneer uw computer permanent met internet is verbonden. En dat is zowat iedere computer in bijna alle huishoudens tegenwoordig.

Toch komt het nog geregeld voor dat computergebruikers niet goed genoeg beseffen wat voor een gevaar niet alleen de computer loopt, maar ook zijzelf als de computer niet afdoende beschermd is tegen virussen.

Wat een virus op uw computer voor een gevolgen kan hebben

Met altijd internet tot onze beschikking is het mogelijk allerhande zaken via het onze computer af te handelen. Bijvoorbeeld spullen kopen en betalingen verrichten via het internet door middel van internetbankieren.

Het zal u niet verbazen dat het internetcriminelengilde graag misbruik zou willen maken van het feit dat u via uw computer uw zuurverdiende geld aan het uitgeven bent. En dat gebeurt dan ook.

Virussen en andere kwaadaardige software, die de verzamelnaam Malware draagt, doen constant pogingen om zich via internet op slinkse wijzen toegang tot uw computer te verschaffen, zodat het mogelijk wordt u uw zuurverdiende centjes afhandig te maken.

Maar zelfs wanneer een virus niet achter uw geld aan zit, dan zijn er nog genoeg mogelijkheden over om lange tijd geld te verdienen met uw computer en uw persoonsgegevens zonder dat u er erg in hebt.

Zo kan slim geprogrammeerde malware er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw computer onderdeel wordt van een netwerk waarmee grote hoeveelheden spam worden verstuurd. Tevens kan een dergelijk netwerk ingezet worden om aanvallen uit te voeren op belangrijke websites en webdiensten, zoals het eerder genoemde internetbankieren, om ervoor te zorgen dat deze niet langer beschikbaar zijn voor hun gebruikers.

U zou dus zonder dat u er erg in hebt, deel aan het nemen kunnen zijn aan criminele activiteiten op het internet, zonder dat u er weet van heeft. Tevens zijn uw persoonsgegevens, zoals uw e-mailadres, veel geld waard. En ook met uw internetgedrag kunnen louche internet marketeers hun voordeel doen. En dus worden dergelijke gegevens voor veel geld verkocht.

Hoe u uw computer op de juiste manier beschermt tegen virussen

De enige manier om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van dergelijke praktijken, is zorgen voor afdoende bescherming tegen virussen en andere malware.

Uw computer beschermen tegen virussen begint eigenlijk bij uzelf. Door uzelf te weerhouden van het bezoeken van websites waar porno, illegale software, muziek en films worden aangeboden, voorkomt u al een hoop ellende.

Kijk tevens goed uit met software die gratis, maar niet als open source softwareproduct of als gratis proefversie, wordt aangeboden. Zeker wanneer dergelijke software gratis mogelijkheden biedt die bijna te mooi zijn om waar te zijn dan is het negen van de tien keer ook zo.

De software zal dan op het eerste gezicht wellicht doen wat het beloofd, maar tegelijkertijd wordt er een virus of andere malware mee geïnstalleerd op uw computer, dat niet veel goeds met uw computer in petto heeft.

Voorts is het zaak uw computer tegen virussen te beschermen met goede antivirus software van een gerenommeerde softwaremaker. Goede antivirus producten zijn onder andere: Norton antivirus, McAfee antivirus, Kaspersky antivirus en G-data antivirus.

De softwaremakers van deze producten kunnen bogen op jarenlange ervaring met de bestrijding van virussen en andere criminele internetactiviteiten en doen constant research naar nieuw ontdekte virussen en hun ontelbare varianten. Hierdoor kunnen juist deze software makers zorgen voor een product dat ook nog onbekende virussen zal weten te herkennen en onschadelijk zal kunnen maken.

Zorg er echter altijd voor dat u slechts één programma op uw computer hebt staan dat uw computer tegen virussen beschermt. Uw computer beveiligen met meerdere antivirus producten zorgt er niet alleen voor dat uw computer traag wordt, maar zorgt er tevens voor dat uw computer juist minder goed beschermd is tegen virussen.

Naast goede antivirus software moet u ervoor zorgen dat u Windows de gelegenheid geeft het besturingssysteem automatisch te voorzien van nieuwe updates. Lees dit artikel om meer te weten te komen over Windows Update, het onderdeel dat Windows automatisch van updates voorziet.

Installeer tevens de nieuwste versie van uw favoriete webbrowser zodra deze wordt aangeboden.

Internetcriminelen zijn namelijk constant op zoek naar zwakheden in Windows en in uw favoriete webbrowser, om er misbruik van te kunnen maken. Zodat ze op deze manier en met uw onbedoelde medewerking hun criminele creaties op uw computer kunnen parkeren. Zo rottigheid met uw computer uit kunnen halen en uw computer kunnen misbruiken.

Gerelateerde artikelen