Eenvoudig muziek downloaden van YouTube en naar mp3 omzetten

mp3 downloaden van youtube

Waarom zou u muziek downloaden van YouTube? En muziek afkomstig van YouTube naar mp3 om willen zetten? Tenslotte is het bekijken van de meest uiteenlopende videoclips en het beluisteren van alle mogelijke muziek volkomen gratis.

Toch zijn er wel redenen te bedenken waarom u YouTube muziek downloaden, en als mp3 opslaan op uw pc, zou willen. Bijvoorbeeld: omdat u niet altijd behoefte hebt aan videoclips bij de muziek. En ook naar muziek wilt kunnen luisteren als u geen internetverbinding hebt.

Waarom downloaden van YouTube en naar mp3 omzetten soms handig is

Kortom, soms kan muziek downloaden van YouTube en naar mp3 omzetten voor op uw pc, tablet of mobiel zeer zeker de moeite waard zijn.

Temeer omdat via internet luisteren naar muziek tevens veel dataverkeer genereert. Wat betekent dat wanneer u op uw smartphone vaak muziek luistert via YouTube, of via een muziekdienst zoals Spotify, u een abonnement nodig hebt waarbij u aardig wat gigabytes aan dataverkeer mag genereren.

Iets waar u zich geen zorgen over hoeft te maken wanneer u muziek als mp3's op uw toestel hebt staan.

Het bestandsformaat mp3 wordt door elke speler die digitale muziekbestanden kan afspelen ondersteund. Ook kunt u mp3's naar hartenlust kopiëren naar ieder toestel waarop u muziek wilt kunnen afspelen. Tevens kunt u mp3-muziek branden op cd of dvd. Zodat u deze kunt afspelen op iedere muziekinstallatie, waarop een cd -of dvd-speler is aangesloten.

Bovendien zijn mp3's in verhouding klein. Waardoor u zelfs op een iPhone of andere smartphone toch al snel meer dan 1000 mp3's kunt opslaan. Zelfs al heeft het toestel slechts 16GB aan opslagruimte. Wat kortweg betekent: minimaal 2 dagen onafgebroken muziek zonder dat een nummer ook maar één keer herhaald wordt.

Muziek van YouTube naar mp3 converteren, downloaden en op de pc opslaan

Met behulp van een 'Video to mp3' converter kunt u muziek van YouTube naar mp3 laten converteren. Vervolgens kunt u de mp3-muziek downloaden en op uw computer opslaan.

'Video to mp3' converters zijn online en ook in het Nederlands beschikbaar. Onder andere via deze website.

Met behulp van de internettoepassing op deze website, kunt u zogezegd videobestanden van YouTube naar mp3 omzetten, en de muziek vervolgens downloaden.

Als voorbeeld gaan we het nummer Sweet Child of Mine van Guns n' Roses opzoeken op YouTube. Vervolgens gaan we met behulp van de 'Video to mp3' converter op de website youtube-mp3.org het videobestand van YouTube naar mp3 omzetten.

Aansluitend gaan we de muziek vanaf de website downloaden naar onze computer. Hierbij maken we gebruik van een Windows 7 computer, met daarop de meest recente versie van de webbrowser Google Chrome. Maar uiteraard kunt u in Windows 10 precies hetzelfde doen.

Een video van YouTube naar mp3 omzetten gaat als volgt:

 1. Start Google Chrome of andere webbrowser en surf naar YouTube.
 2. Voer in het zoekvak van YouTube de volgende zoekopdacht in : guns n'roses sweet child of mine.
 3. te downloaden muziek op youtube zoeken
 4. Klik vervolgens in de weergegeven zoekresultaten op een video die de beschrijving 'Guns n'Roses - Sweet Child of Mine' heeft. De muziekvideo zal vervolgens in beeld verschijnen, vergelijkbaar met onderstaande afbeelding.
 5. url kopieren van te downloaden youtube muziek
 6. In de adresbalk, rood omkaderd op de bovenstaande afbeelding, van Google Chrome wordt de URL van het muziekbestand weergegeven. Deze URL hebt u zo nodig, dus deze dient u te kopiëren. Dit doet u als volgt: Klik met de muis in de adresbalk en druk vervolgens de toetscombinatie CTRL-A op uw toetsenbord. De URL van het videobestand zal nu blauw omkaderd worden weergegeven. Druk vervolgens de toetscombinatie CTRL-C. Hiermee hebt u de URL gekopieerd.
 7. Surf nu naar de website: youtube-mp3.org.
 8. Op de website ziet u direct het grijs omkaderde invoervak, waarin u de URL van het te converteren YouTube videobestand kunt plakken. Dit doet u door met uw muis in het invoervak te klikken en deze eventueel leeg te maken. Vervolgens drukt u op de toetscombinatie CTRL-V. Hiermee plakt u de zojuist uit YouTube gekopieerde URL in het invoervak. Waardoor deze nu zichtbaar wordt in datzelfde invoervak.
 9. url plakken en muziek van youtube naar mp3 omzetten
 10. Klik na het kopiëren van de URL in het invoervak de knop 'Video Converteren' om het converteren van videobestand naar mp3-bestand te starten. Na enkele ogenblikken zal boven het invoervak van de URL een nieuw kader verschijnen met daarin de melding: 'Video succesvol geconverteerd naar mp3'. Tevens zullen de gegevens van het geconverteerde bestand in datzelfde kader worden weergegeven.
 11. geconverteerde youtube muziek downloaden
 12. Onder de gegevens van het muziekbestand treft u de link 'Downloaden' aan. Klik op deze link om het downloaden van de mp3 te starten. Tegelijkertijd zal Google Chrome onderin het browservenster weergeven hoever het downloaden van de mp3 is gevorderd.
 13. muziek van youtube als mp3 downloaden naar pc
 14. Zodra het downloaden van de muziek is voltooid, verschijnt er rechts naast het gedownloade bestand een kleine knop met een naar beneden wijzend pijltje. Op dit knopje klikken toont een menu. De optie Openen zal de zojuist gedownloade mp3 direct afspelen.
 15. youtube muziek afspelen in mp3-speler
 16. De menuoptie 'Weergeven in map' zal de map openen, en de mp3 die u zojuist hebt gedownload, en die in deze map is opgeslagen, blauw omkaderd tonen. Doorgaans zal het gedownloade bestand zijn opgeslagen in de map Downloads.
 17. Muziek wordt na het downloaden in de map downloads opgeslagen

Na het downloaden, kunt u de muziek afkomstig van YouTube uiteraard gewoon als mp3 in de map Downloads laten staan. Maar wanneer u muziek ook na langere tijd nog snel terug wilt kunnen vinden, dan is het raadzaam al uw mp3-muziek te verzamelen in één map.

Bij voorkeur in de standaardmap Muziek. Waarbij u er vanzelfsprekend voor kunt kiezen om in de map Muziek, één of meerdere mappen te maken waarin u de door u verzamelde muziek verder onderverdeelt.

mp3's bij voorkeur opslaan in map Muziek

Uw muziek opslaan in de map Muziek is onder meer raadzaam omdat software die mp3-muziek kan afspelen standaard in de map Muziek kijkt of daar mp3-muziek staat die u op zou willen nemen in de bibliotheek van de m3-speler.

Muziek direct na het downloaden van YouTube, als mp3 bewaren in de map Muziek op uw computer, is dan ook absoluut een goede gewoonte.

YouTube muziek downloaden en naar mp3 omzetten is relatief eenvoudig. En er is serieus veel muziek te vinden op YouTube die absoluut het downloaden waard is.

Echter, downloaden van YouTube levert niet altijd mp3's op die een bevredigende geluidskwaliteit hebben. Dus als u altijd de best mogelijke geluidskwaliteit wilt, ook waar het mp3's betreft, dan is het raadzaam mp3's die u wilt hebben gewoon te kopen, in plaats van ze via YouTube te downloaden.

Meer leren over uw thuiscomputer?

Meld u gratis aan en ontvang wekelijks handige tips over de pc en andere thuiscomputers, software, internet en thuisnetwerk.


Artikelen die u mogelijk ook interesseren