Veelgestelde vragen bij Zorgeloos overstappen naar Windows 11
1) Wat is een e-boek?

Een e-boek is de elektronische versie van een traditioneel papieren boek.

Veruit de meeste e-boeken zien er op het beeldscherm namelijk precies zo uit als de papieren versie van het boek. En u kunt er op een vergelijkbare manier doorheen bladeren. Lees hier meer over het e-boek.

2) Wie is precies de auteur van het e-boek?

De auteur van dit e-boek is Wouter van Dreven. Hij is de maker en auteur van deze website en vanaf 2006 tevens auteur van studieboeken voor het middelbaar ICT-onderwijs, maar ook computerboeken voor consumenten. Lees hier meer over Wouter.

3) Hoe betaal ik voor een exemplaar van Zorgeloos overstappen naar Windows 11?

De betaalpagina op de website voorziet in populairste en meest betrouwbare mogelijkheden van betalen via internet in Nederland en België.

Voor Nederlandse klanten zijn:

  • iDEAL
  • iDEAL met QR-code
  • PayPal

Voor de Belgische klanten zijn:

  • Bancontact
  • PayPal

Deze betaalmethodes zijn absoluut veilig en worden ondersteund alle Nederlandse en Belgische banken. Op de website van veiligbankieren.nl vindt u alle informatie over het betalen op internet met iDEAL

Wanneer u niet in Nederland of België woont, dan kunt u toch betalen door PayPal te gebruiken.

4) Kan ik ook anders betalen?

Anders dan via internet betalen, bijvoorbeeld via handmatig overmaken, geniet niet de voorkeur. Daar dit mij vooral administratief de nodige tijdrovende problemen geeft. Maar wanneer het echt niet anders kan, dan kunt u mij een bericht sturen.

5) Hoe krijg ik mijn e-boek geleverd?

Direct nadat u betaald hebt, krijgt u een webpagina gepresenteerd waarop een downloadknop weergegeven staat. Zodra u op deze knop klikt, zal het e-boek direct in uw webbrowser geopend worden en kunt u direct beginnen lezen.

6) Hoe kan ik mijn e-boek lezen op de computer?

Het e-boek dat u besteld hebt, is in Pdf-formaat. Dat betekent dat u het e-book op de computer kunt lezen in een webbrowser, bijvoorbeeld Google Chrome of Microsoft Edge, of in een speciale app voor het lezen van Pdf-bestanden, bijvoorbeeld Acrobat Reader.

7) Kan ik mijn e-boek ook op een tablet pc of een smartphone lezen?

Ieder tablet pc en smartphone ondersteunt het Pdf-formaat. Dat betekent dat u uw e-boek kunt lezen op uw tablet pc of smartphone.

8) Hoe bewaar ik het e-boek op mijn computer?

Na aankoop wordt uw e-boek direct geladen in de webbrowser die u gebruikt of in een speciale app voor het lezen van Pdf-documenten, zoals bijvoorbeeld Acrobat Reader. Uw webbrowser beschikt over een knop waarmee u het e-boek kunt downloaden en bewaren op uw computer.

In de onderstaande afbeelding staat als voorbeeld de downloadknop weergegeven zoals u die vindt in Google Chrome.

Een app voor het lezen van Pdf-bestanden zoals Acrobat Reader beschikt doorgaans over een knop waarmee u het Pdf-bestand kunt opslaan. Ook daarmee kunt u uw e-boek op uw computer bewaren.

9) Waar kan ik mijn e-boek vinden op de computer?

Wanneer u uw e-boek downloadt via een webbrowser, bijvoorbeeld Google Chrome, dan wordt uw e-boek standaard opgeslagen in de map Downloads.

Slaat u uw e-boek op, via bijvoorbeeld Acrobat Reader, dan kunt u zelf de locatie bepalen waar uw e-boek wordt opgeslagen.

10) Hoe open ik mijn e-boek weer zodat ik verder kan lezen?

Dat het e-boek direct geopend wordt in de webbrowser of een app voor het lezen van Pdf-bestanden heeft één nadeel. En dat is: als u het e-boek vergeet te downloaden of op te slaan voordat u de webbrowser of de app afsluit, dan bent u het e-boek kwijt.

Het is dan ook raadzaam om het gekochte e-boek direct op te slaan voordat u met lezen begint.

Wanneer u verder wilt lezen in het e-boek, dan kunt u dat doen door in Verkenner naar de locatie te navigeren waar het e-boek is opgeslagen en te dubbelkikken op het Pdf-bestand. Uw e-boek wordt dan automatisch geladen in uw webbrowser of in de app die u gebruikt om e-boeken te lezen.

11) Kan ik mijn e-boek op papier krijgen?

De e-boeken die ik uitgeef via de website kunnen niet als papieren versie geleverd worden. Wel kunt u uw e-boek zelf printen. U kunt tijdens het geven van de printopdracht aangeven dat u dubbelzijdig wilt afdrukken.

Zowel voor -en achterkant van de vellen A-4 papier in uw printer zullen dan gebruikt worden om het e-boek op af te drukken. U hebt 47 vellen A-4 papier nodig om het boek uit te printen.

Vervolgens kunt u de pagina’s in een snelhechtmap stoppen om het geprinte e-boek netjes bij elkaar te houden.

12) Kan ik een nieuw exemplaar van het e-boek krijgen als ik het kwijtraak?

Wanneer u het e-boek besteld hebt en betaald, dan krijgt u naast het e-boek tevens direct een e-mail. In de e-mail staat een bevestiging van het e-boek dat u hebt besteld. Tevens bevat de e-mail een link. Via deze link kunt het e-boek een beperkt aantal keer opnieuw downloaden als u het e-boek onverhoopt kwijtraakt. Mocht u de e-mail kwijt zijn, of mocht de link in de e-mail niet langer meer werken, dan kunt u contact met mij opnemen voor een vervangend exemplaar van het e-boek

13) Kan ik contact opnemen als ik vragen heb over het e-boek?

Wanneer u vragen hebt over het e-boek die niet bij deze veel gevraagde vragen staan, dan kunt u mij een bericht sturen via dit formulier