Internetdaten, een nieuwe partner ontmoeten via de elektronische snelweg

Internetdaten is hot in Nederland. Datingsites schieten nog steeds als paddenstoelen uit de grond, met als gevolg dat single vrouwen en vrijgezelle mannen steeds vaker daten via internet.

Zeker nu er ook geregeld reclames op tv worden uitgezonden door datingsites, om ervoor te zorgen dat singles toch op zijn minst die website eens gaan proberen.

Maar wat is internetdaten nu eigenlijk?

Internetdaten is het ontmoeten van singles via websites waarop zowel single mannen als single vrouwen een zogenaamde profielpagina hebben aangemaakt. Een profielpagina zou met een beetje goede wil vergeleken kunnen worden met de contactadvertentie in de krant van vroeger.

Die persoon beschrijft op zijn of haar profielpagina wie hij of zij is en plaatst daar veelal één of meerdere foto's van zichzelf bij, zodat bezoekers van de profielpagina een goed idee kunnen krijgen met wie ze te maken hebben.

Om toegang te krijgen tot de profielpagina's op een datingsite moet u uiteraard wel ingeschreven staan op diezelfde datingsite en tevens een profielpagina hebben aangemaakt. Wanneer u ingeschreven bent op een datingsite, kunt u niet alleen de profielen van andere ingeschrevenen bekijken, maar kunt u tevens doormiddel van het versturen van een bericht contact zoeken met de eigenaar of eigenaresse van de profielpagina.

Hierdoor kan al snel een leuke mailwisseling ontstaan en het besluit genomen worden elkaar eens lijfelijk te ontmoeten, bijvoorbeeld onder het genot van een kop koffie.

Is daten via internet wat voor u?

Voor een avond uit met als doel het ontmoeten van andere singles bent u al snel meer geld kwijt dan het bedrag van een maand abonnement op een datingsite zoals bijvoorbeeld Relatieplanet.nl, momenteel de populairste datingsite met de meeste actieve gebruikers.

Voor het geld hoeft u het proberen van daten via internet dan ook niet te laten. Wel kan internetdaten een tijdrovende bezigheid zijn. U moet veelal zelf profielen van anderen gaan bekijken en lezen. Wanneer u wel eens kennis zou willen maken met iemand, dan moet u deze persoon vervolgens een bericht schrijven en tevens ook weer antwoorden wanneer deze persoon u een bericht terugstuurt.

Er kunnen dus nogal wat uurtjes in het daten via internet gaan zitten. Een enorm voordeel van internetdaten is echter wel, dat het u de kans biedt mensen te ontmoeten buiten uw gebruikelijke sociale kring. En zelfs buiten onze landsgrenzen als u dat wenst. U zou bijvoorbeeld zomaar eens de volgende kerst kunnen gaan vieren met een mooi Française.

Kortom, internetdaten kan erg leuk en ook best spannend zijn. Maar uiteraard heeft niet iedereen de beste bedoelingen op het internet. Door de anonimiteit van het internet is het uiteraard erg eenvoudig om te liegen. Treed daten via internet dan ook altijd tegemoet met gezond verstand en een stukje wantrouwen. Wanneer u meer informatie wilt over internet dating, dan vormt de website datewijsheid.nl daar een uitstekende bron voor.

Artikelen die u mogelijk ook interesseren

X

Een momentje nog alstublieft

Abonneer u GRATIS op mijn wekelijkse tip voor iedereen die meer over zijn computer wil leren.
7000+ mensen gingen u al voor