Gratis bellen via internet, ook naar vaste nummers

Wanneer u vaak en veel belt, of geregeld naar het buitenland belt, dan zult u zich wellicht wel eens afgevraagd hebben of dat niet goedkoper kan. Het kan goedkoper. Sterker nog, in veel gevallen kunt u gratis bellen via internet. Ook naar vaste nummers en zelfs naar het buitenland.

Voor internet bellen hebt u geen ingewikkelde software nodig. Software voor internet bellen wordt zelfs door software giganten als Microsoft en Google gemaakt.

Via Google kunt u Google Talk downloaden en wanneer u MSN op uw computer gebruikt, beschikt u al over software om gratis te kunnen bellen via internet. Maar dit zijn niet de enige belangrijke spelers in de markt.

Wat hebt u nodig voor internet bellen via VoIP

Als u gaat bellen via internet, dan gebeurt dat via VoIP. VoIP staat voor Voice over IP. Een techniek die het mogelijk maakt spraak als gegevenspakketjes te versturen via internet. Op deze manier kunnen niet alleen digitale bestanden via internet verstuurd worden, maar dus ook uw stemgeluid. En dat zorgt ervoor dat u via internet kunt bellen.

Bellen via internet kunt u al wanneer u beschikt over een computer met een geluidskaart, een headset en software voor internet bellen. Elke moderne computer beschikt standaard over een geluidskaart, dus daar hoeft u alvast geen extra investering voor te doen. Een headset kunt u beschouwen als een koptelefoon met een microfoon eraan gemonteerd. Een apparaat dat u in elke elektronica winkel kunt kopen, mocht u er nog geen hebben.

Naast de hardware om te kunnen bellen via internet, hebt u ook nog software nodig om internet bellen mogelijk te maken. Er werd al even gesproken over Google Talk en MSN. Deze software is vooral geschikt wanneer u gratis wilt bellen via internet met mensen die dezelfde software gebruiken. Hetzelfde geldt voor Skype. Skype kent inmiddels al zoveel gebruikers dat skypen in Nederland al een geregeld gebruikt werkwoord is.

Bellen via internet is altijd gratis wanneer u belt met mensen die dezelfde software gebruiken voor internet bellen als u.

Gratis bellen naar vaste nummers en naar het buitenland

Dit kan anders worden wanneer u via internet zou willen bellen naar vaste nummers of naar familie of vrienden in het buitenland die niet beschikken over de mogelijkheid te bellen via internet.

Uiteraard is het altijd mogelijk via internet te bellen naar wie dan ook. Het maakt niet uit of dit nu naar een vast nummer is of naar een mobiel nummer, of dat deze persoon zich in het buitenland bevindt. Bellen is dan echter niet altijd gratis, zelfs niet als u via internet belt.

Indien u verwacht vaak te bellen naar vaste nummers binnen Nederland of geregeld denkt te gaan bellen naar het buitenland dan zou u de software Voipbuster eens moeten proberen. Met deze software is het in ieder geval mogelijk gratis te bellen via internet naar vaste nummers in Nederland, maar gratis bellen naar een groot aantal landen buiten Nederland is tevens mogelijk.

In andere gevallen geldt er een scherp beltarief. Ook voor het bellen naar mobiele nummers gelden in vele gevallen lage beltarieven. Op de website van Voipbuster vindt u meer informatie over te kosten van bellen via internet met behulp van deze software.

Bellen via internet kan een hoop geld schelen als u even goed bekijkt op welke manieren u wilt kunnen bellen en waar naar toe.

Artikelen die u mogelijk ook interesseren

X

Een momentje nog alstublieft

Abonneer u GRATIS op mijn wekelijkse tip voor iedereen die meer over zijn computer wil leren.
7000+ mensen gingen u al voor