Probleemvrij werken met je Windows-laptop en desktop-pc

Hoe kopieer ik foto's van iPhone naar pc?

De iPhone , maar ook andere smartphones, beschikken over een camera waar u hele behoorlijke foto's mee kunt maken. De foto's die u maakt met de iPhone, worden automatisch opgeslagen op de iPhone zelf. Gemaakte foto's zijn dan ook altijd op de iPhone te bekijken.

Echter, om diverse redenen zou u het fijn kunnen vinden, dat u foto's die u gemaakt hebt met de iPhone, ook kunt bekijken op bijvoorbeeld uw pc. En dat is zeer wel mogelijk. Als u even weet hoe.

In dit artikel bekijken we twee mogelijkheden om foto's die op uw iPhone staan, op uw pc te zetten. De twee mogelijkheden zijn: via iCloud en door uw iPhone met een usb-kabel te verbinden met uw pc.

Foto's van iPhone naar pc via iCloud

Foto's die op uw iPhone staan, konden een tijdlang eigenlijk alleen redelijk eenvoudig via iCloud naar uw pc gekopieerd worden.

Hiervoor moet uiteraard wel eerst iCloud op de iPhone geactiveerd worden, met behulp van uw Apple ID. En moet u er in de instellingen voor iCloud op uw iPhone voor zorgen dat de optie Fotostream op Aan staat.

Vervolgens downloadt u iCloud voor Windows. En installeert u het programma op uw pc. Na het installeren van iCloud voor Windows, hoeft u alleen het volgende nog maar even te doen:

 1. Uw Apple ID invoeren.
 2. In iCloud voor Windows de optie Foto's aanvinken. Hiermee geeft aan dat u via iCloud foto's die op de iPhone staan, beschikbaar wilt hebben op uw Windows pc.
 3. Zowel pc als iPhone uitzetten en opnieuw opstarten.
 4. Een paar willekeurige foto's maken met uw iPhone.

Foto's die na het activeren van iCloud zijn gemaakt, worden opgeslagen in de Fotostream op de iPhone. Alleen foto's die in de Fotostream staan, komen automatisch beschikbaar in iCloud. Echter, pas nadat uw iPhone draadloos verbinding heeft kunnen maken met internet, om zo de foto's in iCloud beschikbaar te maken.

De foto's die u op uw iPhone gemaakt hebt, zijn via iCloud op de volgende manier op uw pc te bekijken:

 • Start Windows Verkenner. Als u iCloud juist ingesteld hebt op uw pc, zal de optie iCloud-foto's zichtbaar zijn in de linkerkolom van Windows Verkenner.
 • Na het installeren van icloud voor windows is icloud zichtbaar in verkenner
 • Klik op de optie iCloud-foto's. De map 'Mijn fotostream' zal vervolgens in de rechterkolom van Verkenner getoond worden.
 • Dubbelklik op de map 'Mijn fotostream' om de map te openen en de foto's te bekijken.

Foto's in mijn fotostream zijn op datum geordend

Zodra u de map 'Mijn fotostream' geopend hebt, zal het u direct opvallen dat alle foto's netjes op datum geordend zijn.

Foto's kopiëren via iCloud

Als u dubbelklikt op een foto in 'Mijn fotostream', dan zal de foto getoond worden in de standaard fotoviewer op uw pc.

Maar selecteert u een foto, en klikt u er met de rechtermuisknop op, dan opent Windows een snelmenu, waarin u ook nog andere opties aantreft. Waaronder de optie 'Maplocatie openen'.

De optie maplocatie opent de map waarin de foto's in icloud staan

Via de optie 'Maplocatie openen' wordt u gebracht naar de map waar de foto's, die in iCloud op uw computer staan, werkelijk beschikbaar zijn. En van waaruit u dan ook foto's kunt kopiëren als u dat wilt.

Waarbij het kopiëren van de foto's op precies dezelfde wijze gaat, als dat u gewend bent te doen wanneer u via Windows Verkenner bestanden kopieert.

Dus:

 1. Eerst selecteert u één of meerdere foto's, of drukt u de toetscombinatie Ctrl-A om alle foto's te selecteren.
 2. De eenvoudigste en snelste manier om na het selecteren iets te kopiëren, is nog altijd het drukken van de toetscombinatie Ctrl-C. Waarbij u eerst de toets Ctrl op uw toetsenbord indrukt en ingedrukt houdt, terwijl u op de C-toets drukt. Daarna laat u beide toetsen los.
 3. Vervolgens navigeert u via Verkenner naar de map waar u de gekopieerde foto's wilt opslaan en drukt u de toetscombinatie op Ctrl-V, om de gekopieerde foto's in deze map te plakken.

Foto's van iPhone naar pc via usb-kabel

Als u iCloud hebt, dan is foto's kopiëren van iPhone naar pc via iCloud redelijk goed te doen. Er kleven alleen wel wat nadelen aan deze methode van kopiëren.

Want foto's die wel op de iPhone staan, maar niet in de fotostream, zijn niet beschikbaar in de iCloud, en dus ook niet op uw pc. En dus zijn deze foto's dan ook niet via iCloud te kopiëren.

En om foto's te kunnen kopiëren via iCloud, moet de iPhone tevens eerst de mogelijkheid hebben gehad om draadloos verbinding te maken met internet, om zo de foto's in iCloud beschikbaar te maken.

En ook uw pc moet met internet zijn verbonden, om zo iCloud te kunnen benaderen en de foto's op uw pc beschikbaar te kunnen maken.

Kortom, een nogal omslachtige methode om foto's van uw iPhone naar uw pc te kopiëren, wanneer u nog geen gebruik maakt van iCloud.

Temeer omdat het laadsnoer van uw iPhone , tevens dienst kan doen als usb-kabel. Door simpelweg de stekker/lader van het laadsnoer te verwijderen.

De laadkabel van de iPhone gebruiken als usb-kabel

Wanneer u vervolgens, met behulp van dit laadsnoer uw iPhone aansluit op uw pc, via een vrije usb-poort in uw pc, dan zal Windows u na enkele ogenblikken vanzelf vertellen dat het een 'Apple Mobile Device USB Driver' voor u geďnstalleerd heeft, waarmee uw iPhone via de pc te benaderen is.

Windows geeft weer wanneer Apple Mobile Device USB Driver is geinstalleerd

Vervolgens zal Windows u het venster 'Automatisch afspelen' tonen. Hierin wordt u gevraagd wat u nu wilt doen. Door de optie 'Apparaat openen en bestanden weergeven' te kiezen, wordt de iPhone in Windows Verkenner getoond.

Als u het venster 'Automatisch afspelen' niet gezien hebt of al hebt weg geklikt, dan is daarmee overigens geen man overboord.

Open dan gewoon via de startknop van Windows, menu Start. En kies in de rechterkolom van menu Start de optie 'Computer'. Of open Windows Verkenner. In beide gevallen zal in de groep 'Computer', uw iPhone worden weergegeven.

De iphone via usb aangesloten aan de pc is zichtbaar in verkenner

Door in Verkenner op uw iPhone te klikken, zal in de rechterkolom een pictogram van een schijfstation met de naam 'Internal Storage' worden weergegeven.

Hetgeen kortweg betekent dat Windows uw iPhone voor het gemak beschouwd als een schijfstation, waar net als op een harde schijf, bestanden op kunnen worden opgeslagen. Wat overigens logisch is. Want ook een foto is niets anders dan simpelweg een bestand.

Wanneer u vervolgens dubbelklikt op 'Internal Storage', en direct daarna op de map met de naam 'DCIM', dan zullen de mappen getoond worden in Verkenner, waarin zowel foto's als video's staan die u met uw iPhone gemaakt hebt.

Dubbelklikken op een van de mappen, zal de inhoud, en dus de foto's tonen die op uw iPhone staan.

foto's en videos staan in diverse mappen op de iphone

Foto's kopiëren van iPhone naar pc, gaat op precies dezelfde manier zoals u gewoonlijk bestanden kopieert via Verkenner.

Hiermee is de vraag "Hoe kopieer ik foto's van iPhone naar pc?" beantwoord. En weet u nu wat voor u de handigste manier is, om foto's van uw iPhone naar uw pc te kopiëren.

Gerelateerde artikelen