Waarom Windows 10 de 'laatste' versie van Windows zal zijn

Windows 10 is mogelijk de laatste versie van Windows, zoals we het kennen. Inmiddels weten we bijna niet beter dan dat er ongeveer iedere 3 jaar een compleet nieuwe versie van Windows op de markt komt.

Waardoor u als computergebruiker min of meer verplicht bent, om vroeg of laat met de nieuwste versie van Windows te gaan werken. En dat is doorgaans zodra er een nieuwe computer in gebruik genomen wordt. Dat niet iedereen even reikhalzend uitkijkt naar een nieuwe versie van Windows, dat is de afgelopen jaren wel gebleken.

Wat er met de komst van Windows 10 gaat veranderen

Want op het moment kunnen we gerust stellen dat het een allegaartje is van allerlei versies van Windows. Waarbij de oudste versie die nog gebruikt wordt, Windows XP, stamt uit 2001. En dus inmiddels al bijna 14 jaar meegaat.

Dit heeft er bij de knappe koppen van Microsoft hoogstwaarschijnlijk toe bijgedragen, dat zij zich zijn gaan realiseren dat mensen liever blijven werken met waar ze aan gewend zijn en waar ze van weten wat ze ervan kunnen verwachten.

Iets wat nog eens bevestigt is door Windows 8. Dat door heel veel computergebruikers ronduit slecht ontvangen werd. Met name doordat menu Start en de taakbalk, waar iedereen zo aan gewend was, ineens verdwenen was uit Windows 8.

In Windows 8.1 zagen we Startknop dan ook alweer terugkomen. En in Windows 10 zal alles weer zo zijn, zoals we dat gewend zijn geweest sinds Windows 95.

Dat betekent dat we ook in Windows 10 het welbekende bureaublad weer voorgeschoteld zullen krijgen na het opstarten. Met aan de onderzijde van het scherm de taakbalk, met daarop geheel links de knop Start en uiterst rechts het systeemvak met daarin de tijd en de datum.

En het zou wel eens heel lang kunnen gaan duren voordat daar weer iets aan gaat veranderen.

Want zoals het er nu naar uitziet gaat Microsoft met Windows doen, wat Apple met iOS en Mac OS en Google met Chrome OS al jaren doen. Namelijk, dat u een besturingssysteem niet langer koopt bij uw pc en laptop, maar krijgt. Waarna het zo lang als uw computer het ondersteunt, automatisch wordt geüpdate naar nieuwere versies van het besturingsysteem.

Dat betekent eigenlijk dat wanneer u binnenkort besluit over te stappen naar Windows 10, dit wel eens de laatste daadwerkelijke overstap zou kunnen zijn naar een nieuwe versie van Windows.

Zo krijgt u Windows 10 gratis in uw bezit

29 juli 2015 is het zover. Vanaf die datum kunt u een jaar lang gratis overstappen naar Windows 10, wanneer u nu Windows 7, 8 of 8.1 bezit. Mits dit besturingssysteem op uw huidige computer geïnstalleerd staat.

Want zodra u Microsoft via de huidige versie van Windows op uw computer de opdracht geeft, Windows te upgraden naar Windows 10, dan wordt uw huidige systeemconfiguratie gezien als de computer waar een exemplaar van Windows 10 legaal op draaien mag.

Windows 10 in uw bezit krijgen, is heel eenvoudig wanneer u nu Windows 7 of 8 op uw computer hebt staan. Het enige wat u simpelweg hoeft te doen is uw huidige versie van Windows voorzien van de laatste updates.

Het pictogram Windows 10 downloaden komt dan vanzelf in het Systeemvak in de Taakbalk te staan.

Wanneer u op het pictogram klikt, dan zal het venster Windows 10 downloaden worden geopend. Via de knop Reserveer je gratis update kunt u vanaf nu een exemplaar van Windows 10 voor uw computer reserveren.

Artikelen die u mogelijk ook interesseren

X

Een momentje nog alstublieft

Abonneer u GRATIS op mijn wekelijkse tip voor iedereen die meer over zijn computer wil leren.
7000+ mensen gingen u al voor