Waarom overstappen naar Windows 10 een goed besluit is

overstappen naar Windows 10

Windows 10 gaat Windows 7, 8, 8.1, maar ook Windows Vista en Windows XP opvolgen. Tenminste, als Microsoft ook u als computergebruiker ervan weet te overtuigen dat overstappen naar Windows 10 grote voordelen voor u heeft.

Daarom hoeft u Windows 10 om te beginnen niet te kopen. En krijgt u Windows 10 gratis als u nu Windows 7 of 8 gebruikt. Maar wellicht werkt u nog zo lekker met uw huidige computer of laptop, dat u nog helemaal niet aan overstappen naar een nieuwe versie van Windows wilt denken. Wat maakt, dat het toch verstandig is om wel zo snel mogelijk over te stappen?

De voordelen die Windows 10 voor u in petto heeft

Het zal u wellicht zijn opgevallen dat versie 9 van Windows is overgeslagen door Microsoft. Naar verluidt is de reden hiervoor dat Microsoft met Windows 10 een nieuwe weg wil inslaan.

Zo zal er vanaf nu nooit meer echt een nieuwe versie van Windows verschijnen. Nieuw in die zin, dat Windows er wederom zo anders uit gaat zien, en zoveel nieuwe functionaliteiten krijgt, dat u er weer opnieuw aan zult moeten wennen.

Bovendien koopt u Windows niet langer, maar krijgt u het besturingssysteem. Waarbij het besturingssysteem automatisch nieuwe updates krijgt, zolang het apparaat waarop Windows staat in gebruik blijft.

Dat er niet langer echt meer een nieuwe versie van Windows te verwachten valt, zou onder andere ook kunnen betekenen dat:

  • U nooit meer randapparaten hoeft weg te doen, omdat deze niet langer meer door Windows ondersteund worden.
  • Het u nooit meer zal overkomen dat u uw favoriete programma's niet langer kunt gebruiken, omdat een nieuwe versie van Windows de software niet ondersteunt.
  • U de aankoop van een nieuwe pc of laptop nooit meer uit hoeft te stellen omdat er een nieuwe versie van Windows aankomt.
  • U de aankoop van nieuwe randapparaten niet meer uit hoeft te stellen, omdat er een nieuwe versie van Windows op komst is.
  • Overstappen naar een nieuwe computer makkelijker is, omdat u niet aan een nieuw besturingssysteem hoeft te wennen.

En omdat de systeemeisen voor Windows 10 niet echt hoger zijn dan de systeemeisen voor een Windows 7 of Windows 8 systeem, hoeft u niet eens een andere computer aan te schaffen om Windows 10 te kunnen gaan gebruiken.

Als we er voor het gemak even vanuit gaan dat u nu Windows 7 of 8 gebruikt, dan is het enige wat u minimaal hoeft te doen voor het overstappen naar Windows 10: een exemplaar van Windows 10 reserveren en downloaden voor uw computer en vervolgens Windows 10 uw huidige systeem voor u laten updaten naar een Windows 10 systeem.

Een exemplaar van Windows 10 reserveren en downloaden gaat als volgt:

  1. Voorzie uw Windows 7 of 8 systeem van de laatste updates. (als Windows dat nu niet automatisch voor u doet)
  2. Klik op het pictogram Windows 10 downloaden in het systeemvak, links naast de klok op de taakbalk.
  3. Reserveer uw exemplaar van Windows via het geopende venster: Windows 10 downloaden.

Hoe Windows 10 werken met de computer aangenamer en veiliger maakt

Windows 10 kan u dan wel gratis aangeboden worden, maar wat gaat u direct voor een voordeel hebben van het gebruiken van Windows 10?

In eerste instantie wellicht niet zo heel veel. Want tenslotte is ook in Windows 10 alles weer net even anders, wanneer u nu Windows 7 of Windows 8 gebruikt. Wat betekent dat u wat tijd nodig zult gaan hebben om te wennen aan het werken met Windows 10.

Maar ook echt niet meer dan dat. Want in Windows 10 zullen er ook een hoop dingen zijn, die er redelijk vertrouwd uit zullen zien en aan zullen voelen. Omdat in Windows 10 weer veel dingen zullen zijn, zoals ze in Windows 7 en voorgaande versies waren.

Of u nu kiest voor overstappen naar Windows 10, of besluit hier nog even mee te wachten, het zal naar verluidt de laatste keer zijn dat u aan een volledig nieuwe interface van Windows zult moeten wennen.

Iets wat het werken met de computer naar verloop van tijd zeker zal veraangenamen. Omdat, zoals gezegd, de randapparaten die u nu koopt en de apps die u graag wilt gebruiken, zult kunnen blijven gebruiken zolang als u wilt.

Een ander niet te onderschatten voordeel is, dat u veel veiliger zult kunnen werken met Windows 10. Onder andere omdat Microsoft zich over niet al te lange tijd nog maar hoeft te concentreren op het ondersteunen van slechts één versie van Windows.

Waardoor virussen, spyware en andere kwaadaardige software steeds minder kans krijgen om zich op uw computer te nestelen en u op wat voor een manier dan ook te bestelen.

Ook zullen apparaten die u met uw computer wilt gaan gebruiken, makkelijker te installeren zijn en beter samenwerken met uw computer, omdat ze beter ondersteund worden. Bovendien zal er sneller gereageerd kunnen worden, wanneer er onverhoopt toch iets niet helemaal goed blijkt te zijn met de ondersteuning van het apparaat.

En dat is een prettige gedachte, wanneer we bedenken dat we met zijn allen nog altijd steeds meer op de computer en via internet doen, zoals winkelen en internetbankieren. Maar tevens slaan we ook steeds meer persoonlijke zaken op onze computer op, waarvan we niet willen dat anderen daar toegang toe zouden hebben.

Daarbij willen we gewoon heel graag dat onze computer een betrouwbaar apparaat is, dat gewoon doet wat we ervan verwachten. En ook van de apparaten die we met onze computer willen gebruiken verwachten we steeds meer, dat deze zonder problemen met onze computer zal samenwerken.

Iets wat eigenlijk alleen echt goed mogelijk is, wanneer slechts één versie van een besturingsysteem wordt gebruikt door de overgrote meerderheid van de mensen.

Dat is dan ook wat Microsoft het liefst zo snel mogelijk hoopt te bewerkstelligen met Windows 10.

Kortom, overstappen naar Windows 10 zou voor u als consument dan ook wel eens kunnen betekenen dat u overstapt naar een besturingssysteem dat veiliger is en makkelijker aan uw wensen is aan te passen.

Zodat u uw werkzaamheden op de computer zo aangenaam mogelijk kunt verrichten. Temeer omdat Windows 10 vanaf het begin al redelijk vertrouwd aan zal voelen.

Artikelen die u mogelijk ook interesseren

X

Een momentje nog alstublieft

Abonneer u GRATIS op mijn wekelijkse tip voor iedereen die meer over zijn computer wil leren.
7000+ mensen gingen u al voor