Wat is er gebeurd met Outlook Express in Windows 7?

Wanneer u Windows 7 op uw computer hebt en dit nieuwe besturingssysteem gaat ontdekken zult u zich op enig moment wellicht afvragen wat er gebeurd is met Outlook Express in Windows 7 ofwel Windows Mail als u Windows Vista gebruikte.

Windows 7 is de eerste Windows waarin geen e-mailprogramma meer zit. Het is niet zo dat Microsoft geen e-mailprogramma meer toegevoegd heeft omdat het te lui was om iets nieuws te verzinnen voor Outlook Express en Windows Mail. Maar voornamelijk om heibel met de Europese Commissie voor te zijn.

Losse programma's downloaden via Windows Live Essentials

De Europese Commissie wilde namelijk graag iets doen aan de alleenheerschappij van Microsoft op het gebied van software op de personal computer, zoals ook u die heeft in welke vorm dan ook.

Daarom werd besloten dat programma's die niet iets wezenlijks te maken hebben met het eigenlijke besturingssysteem, zoals bijvoorbeeld Outlook Express, geen vast onderdeel meer mogen zijn van Windows 7. Er was zelfs even sprake van, dat ook Internet Explorer geen integraal onderdeel meer zou mogen zijn. Maar gelukkig is u dat bespaard gebleven.

Het verdwijnen van programma's uit Windows 7 betekent niet dat ze helemaal niet meer te krijgen zijn. De meeste programma's die standaard in Windows XP en Windows Vista zaten zijn nu in vernieuwde versies, maar soms onder andere namen, gratis te downloaden van het internet. Zo is bijvoorbeeld Outlook Express nu Windows Live Mail gaan heten.

De website waar u extra programma's voor Windows kunt downloaden is direct te bereiken vanuit Windows 7. En wel op de volgende manier:

  1. Open menu Start en voer "Windows Live Essentials" in, als zoekterm in het zoekvak van menu Start en druk op de Enter-toets.
  2. De koppeling Windows Live Essentials downloaden zal vervolgens in menu Start worden weergegeven. Klik op de koppeling Windows Live Essentials downloaden.
  3. Op de website download.live.com die vervolgens op uw beeldscherm wordt weergegeven, vindt u onder het kopje Chatten en e-mail de koppeling Mail.
  4. Klikken op de koppeling Mail, brengt u naar de webpagina waar u Windows Live Mail kunt downloaden en vervolgens kunt installeren op uw computer.

Een e-mailaccount aanmaken in Windows Live Mail

Als u gewend was met Outlook Express te werken dan ziet Windows Live Mail er wel even heel anders uit. Ook zijn er wat verschillen wat werking betreft te melden. Waarbij het grootste verschil is, dat voor elk e-mailaccount aparte postvakken worden aangemaakt.

Ook lijkt op het eerste gezicht de menubalk verdwenen te zijn. De menubalk die u onder andere gebruikte voor het aanmaken van e-mailaccounts. In Windows Live Mail is de menubalk nog steeds aanwezig, maar wordt standaard aan het gezicht onttrokken. Door in het geopende e-mailprogramma op de Alt-toets te drukken wordt de menubalk getoond.

Vervolgens kunt u via de menuoptie Extra - Accounts, e-mailadressen toevoegen aan Windows Live Mail zoals u dat gewend was in Outlook Express. Windows Live Mail biedt u tevens de mogelijkheid op eenvoudige wijze Hotmail-adressen aan uw e-mailprogramma toe te voegen.

Het werken met dit nieuwe e-mailprogramma voor Windows 7 mag misschien even wat gewenning vragen, maar zal waarschijnlijk ook voor u een prettig werkende opvolger zijn van het oude vertrouwde Outlook Express.

Artikelen die u mogelijk ook interesseren

X

Een momentje nog alstublieft

Abonneer u GRATIS op mijn wekelijkse tip voor iedereen die meer over zijn computer wil leren.
5500+ mensen gingen u al voor