Maken de verschillen tussen de iPhone 4S en de iPhone 5, de iPhone 5 altijd de beste keus?

De iPhone 5 is nu de nieuwste iPhone en neemt daarmee de plaats in van de iPhone 4S. En dus zullen de ogen voornamelijk gericht zijn op de iPhone 5, wanneer een nieuwe smartphone moet worden aangeschaft, of wanneer het tijd wordt voor een nieuw abonnement.

Maar interessant is de vraag natuurlijk of de verschillen tussen de iPhone 4S en de iPhone 5 nu echt zo groot zijn, dat u absoluut een iPhone 5 moet hebben. En dat nu nog kiezen voor een iPhone 4S niet zo'n slimme zet zou zijn. Of misschien juist wel. Want u kunt ervan uitgaan dat u over niet al te lange tijd de iPhone 4S gratis krijgt bij een abonnement. En dat terwijl u voor de iPhone 5 fors zult moeten betalen.

Maken de verschillen het overstappen waard?

Of de verschillen het overstappen waard zijn zult u zelf moeten bepalen uiteraard. Want wanneer u bijvoorbeeld veel foto's en video's maakt met uw iPhone en de iPhone zeer intensief gebruikt, dan kunnen de nieuwe camera in de iPhone 5 en de langere batterijduur van de iPhone 5 wel eens de doorslag geven om te kiezen voor de iPhone 5.

De 7 meest in het oog springende verschillen:

  1. Ondersteuning van het LTE-netwerk: LTE is een technologie die de snelheid van mobiel internet verhoogt tot minimaal 15 keer de snelheid die we nu gewend zijn op onze smartphone. Echter LTE is in Nederland op het moment van schrijven nog niet echt beschikbaar. Maar de verwachting is dat LTE ook in Nederland wel beschikbaar zal komen. Dus wanneer u veel gebruik maakt van internet op uw mobiel, kan dit wel eens een goede reden zijn op voor de iPhone 5 te kiezen.
  2. Verbeterde batterijduur: De batterijduur van de iPhone 5 zou enorm verbeterd moeten zijn ten opzichte van de iPhone 4. In theorie zou de stand-by tijd van de iPhone 5 225 uur moeten zijn. Omgerekend is dat ruim 9 dagen. En dat terwijl bij de iPhone 4 een stand-by tijd van 5 dagen al heel behoorlijk is. U mag er dan ook vanuit gaan dat bij intensief gebruik van uw iPhone, u het toestel langer kunt gebruiken op één batterijlading.
  3. Snellere processor: De nieuwe processor in de iPhone 5 maakt dit toestel twee keer zo snel als de iPhone 4. Gaat u dat ook merken bij het dagelijks gebruik van uw iPhone? Wellicht. Want apps zullen in veel gevallen sneller open, de apps zullen sneller reageren en opdachten die u geeft zullen sneller worden uitgevoerd. Ook hier hebt u uiteraard het meeste voordeel van, wanneer u de iPhone intensief gebruikt.
  4. Dunner en lichter: De iPhone 5 is niet alleen een aanzienlijk stukje dunner geworden, maar ook nog eens lichter. En dat terwijl er voor de behuizing nog steeds gebruik gemaakt wordt van glas en metaal. Het lichter en dunner zijn van de iPhone 5 zal zich voor het grootste deel laten vertalen in het wellicht lekkerder in de hand liggen van de iPhone 5 en het minder voelbaar zal zijn als u 'm in de broekzak hebt.
  5. Een groter scherm: Het beeldscherm van de iPhone 5 is 4 inch. En daarmee 0,5 inch groter dan het beeldscherm van de iPhone 4. Bovendien is de kleurechtheid van het beeldscherm toegenomen, is de reflectie met 52% gedaald en het contrast met maar liefst 57% gestegen. Wat u daar in de praktijk aan hebt? Eigenlijk vooral dat u lekkerder kijkt op dit nieuwe beeldscherm van de iPhone 5.
  6. Een kleinere connector: De iPhone 5 is voorzien van een nieuwe connector, de lightning dock connector genaamd. Een connector die vooral duurzamer moet zijn dan degene die we op de iPhone 4 tegenkomen. Het kleiner zijn van de connector kan zeker zo zijn voordelen hebben. Een groot nadeel is echter wel dat wanneer u nu al allerlei Apple apparatuur hebt, zoals de iPad of de iPod en u hebt diverse Apple accessoires, het aansluiten van de iPhone op die accessoires niet zomaar kan. Daar hebt u dan weer een aparte converter voor nodig, die waarschijnlijk niet met iedere Apple accessoire even handig te gebruiken zal zijn.
  7. Verbeterde camera: De camera in de iPhone 5 is nog steeds een 8 megapixel camera. Maar wel een die 40% sneller zou moeten zijn dat die van de iPhone 4. Bovendien kunt u er meer mee dan met de camera van de iPhone 4. Bijvoorbeeld: panoramafoto's maken en het maken van foto's tijdens het filmen. In de dagelijkse praktijk hebt u hier uiteraard alleen maar wat aan wanneer u de camera op uw iPhone veel gebruikt.

Wanneer we de 7 meest in het oog springende verschillen bekijken tussen de iPhone 5 en zijn voorganger de iPhone 4S, dan zouden we kunnen concluderen dat u zeker voor de iPhone 5 moet kiezen wanneer u uw smartphone veel gebruikt.

Wilt u echter een smartphone omdat het om verschillende redenen wel handig is een smartphone te hebben, maar gebruikt u de smartphone niet echt heel veel, dan zou in vele gevallen de iPhone 4S een hele goede keuze kunnen zijn. Temeer omdat, zoals eerder gezegd, het wel eens zo kan zijn dat u over enige tijd de iPhone 4S gratis krijgt bij het afsluiten van een nieuw mobiel abonnement.

Artikelen die u mogelijk ook interesseren

X

Een momentje nog alstublieft

Abonneer u GRATIS op mijn wekelijkse tip voor iedereen die meer over zijn computer wil leren.
7000+ mensen gingen u al voor