Het besturingssysteem van uw iPad upgraden naar een nieuwe iOS-versie

Zoals elke computer, is ook uw tablet-pc voorzien van een besturingssysteem. Het besturingssysteem zorgt ervoor dat u uw tablet-pc kunt bedienen. Wanneer u een tablet-pc zoals de iPad koopt, is deze standaard voorzien van een besturingssysteem. Voor de iPad heet dit besturingssysteem iOS.

Fabrikanten van tablets zitten niet stil. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Want de tablet is nieuw soort computer dus er is nog een groot marktaandeel te winnen onder de mensen die nog geen tablet bezitten.

Upgraden naar een nieuwe versie van iOS eenvoudig, maar vergeet niet eerst te synchroniseren

Niet alleen de ontwikkeling van de hardware van tablets gaat erg snel, maar ook de ontwikkelingen op het gebied van de software en dus het besturingssysteem. Want geen van de fabrikanten wil, dat de ander iets heeft dat zij niet hebben.

Goed, de hardware van uw iPad zal verouderen naar verloop van tijd. Maar dit hoeft niet te gelden voor de software. Dus als er een nieuwe versie van iOS komt, dan kunt u uw iPad eenvoudig upgraden naar deze nieuwe versie van de besturingssoftware. Hetzelfde geldt overigens voor uw iPhone en iPod.

De procedure voor het upgraden van uw iPad naar een nieuwe versie van iOS is heel eenvoudig. Alles wat u ervoor nodig hebt is een computer voorzien van de iTunes software en uw iPad.

Start iTunes op uw computer en sluit vervolgens uw iPad op de computer aan. Dit doet u door de stekker van de laadkabel van u iPad te verwijderen. Deze kabel kan zonder stekker dienst doen als usb-kabel.

Na enkele ogenblikken ziet u uw iPad vermeld staan onder de categorie Apparaten in iTunes. Klik op uw iPad in iTunes. iTunes zal u nu de gegevens van uw iPad tonen. In de categorie Versie in dit gegevensoverzicht wordt u getoond dat er een nieuwe versie van de software van uw iPad beschikbaar is.

ipad upgraden naar een nieuwe versie van iOS

Voordat u deze nieuwe versie van de software gaat installeren, dient u eerst uw apps, muziek, films, e-boeken en foto's die u op uw iPad hebt staan te synchroniseren met de iTunes bibliotheek op uw computer. Doet u dit niet, dan bent u alles wat nu op uw iPad staat, kwijt. Met het upgraden naar een nieuwe iOS-versie wordt namelijk de hele inhoud van de iPad gewist.

Door de inhoud van uw iPad te synchroniseren met iTunes op uw computer, wordt als het ware een reservekopie gemaakt die later in de upgradeprocedure gebruikt zal worden om uw iPad weer in de staat terug te brengen zoals u gewend bent.

Voor het upgraden naar een nieuwe iOS-versie dient u eerst de inhoud van uw iPad te synchroniseren met iTunes

Klik op de menu-optie Apps in het overzicht om uw apps te synchroniseren. Wanneer u ook muziek op uw iPad hebt staan, synchroniseert u vervolgens uw muziek op vergelijkbare wijze via de menu-optie Muziek. Eenzelfde procedure geldt voor de rest van de inhoud op uw iPad.

Met een klik op de knop wordt het oude iOS vervangen

Nadat u de inhoud van uw iPad gesynchroniseerd hebt, kunt u door op de knop Bijwerken te klikken, de upgrade naar de nieuwe versie van iOS starten.

De procedure van het upgraden verloopt vervolgens geheel automatisch. Na het upgraden van de besturingssoftware en het herstarten van uw iPad worden ook automatisch uw apps, muziek en dergelijke netjes teruggezet, zodat uw iPad weer volledig functioneel is op de manier zoals u dat gewend was.

Gebruikersvriendelijker kan het upgraden naar een nieuwe versie van iOS bijna niet verlopen. Mits het synchroniseren van uw iPad altijd op de juiste wijze is gedaan. Anders zult u na het upgraden moeten ontdekken dat er bestanden op uw iPad missen. En helaas is er dan weinig meer aan te doen, of u moet de missende bestanden nog ergens op uw computer hebben staan of in iCloud hebben opgeslagen.

Hebt u het synchroniseren van uw iPad altijd netjes gedaan via de iTunes bibliotheek van één en dezelfde computer, dan hebt u weinig te vrezen. Uw iPad upgraden naar een nieuwe iOS-versie kan dan eigenlijk niet fout gaan. Hetzelfde geldt uiteraard ook hier weer voor uw iPhone en iPod.

Artikelen die u mogelijk ook interesseren

X

Een momentje nog alstublieft

Abonneer u GRATIS op mijn wekelijkse tip voor iedereen die meer over zijn computer wil leren.




7000+ mensen gingen u al voor