Wat is een smartphone en wanneer is een smartphone kopen een slim idee?

Een smartphone, zoals bijvoorbeeld de iPhone van Apple, is een mobiele telefoon die vele slimme functies bevat die u voorheen alleen op de computer ter beschikking had.

wat is een smartphone

Als u een smartphone bezit hoeft u bijvoorbeeld om uw e-mail te kunnen lezen en te beantwoorden niet langer meer eerst de computer aan te zetten.

Wanneer wordt een mobiele telefoon een smartphone genoemd?

Een mobiele telefoon wordt een smartphone genoemd wanneer u deze, net zoals uw computer, zelf met functionaliteiten kunt uitbreiden en aan uw wensen kunt aanpassen. Op de computer installeert u een programma oftewel software en op de smartphone installeert u een App om de functionaliteit van de smartphone uit te breiden en aan uw gebruikswensen aan te passen.

We zouden kunnen zeggen dat in de smartphone de functionaliteiten van diverse apparaten in één apparaat zijn samengevoegd. Wellicht kent u van enige jaren geleden de PDA nog. De Personal Digital Assistant. Dit was een apparaat dat voor veel mensen bijvoorbeeld de papieren agenda overbodig maakte.

Bovendien kon met een PDA verbinding gemaakt worden met internet, om even snel iets op te zoeken en te bekijken. Ook beschikten PDA's over navigatie software en was het mogelijk er persoonlijke gegevens op vast te leggen en even snel een notitie ergens van te maken.

Alle gegevens die in de PDA werden ingevoerd konden vervolgens eenvoudig thuis op de computer worden gezet middels een kabelverbinding.

Met de smartphone zijn mobiele telefoon en PDA één apparaat geworden. Ook de smartphone kan via een kabel of uw draadloze netwerk verbonden worden met uw computer om gegevens uit te wisselen of om gegevens zoals adressen, telefoonnummers en andere gegevens van familie, vrienden, kennissen en contacten naar de smartphone te zenden.

Wanneer is het slim om een smartphone te kopen?

Uiteraard kunt u zonder een apparaat als de smartphone. Want alle functionaliteiten waarover een smartphone beschikt, hebt u wellicht al in huis in de vorm van een ander apparaat. Internetten kan ook met een pc of laptop. Evenals e-mailen en andere manieren van contacten onderhouden met mensen die u kent. En over een navigatiesysteem, in wat voor een vorm dan ook, beschikt u wellicht ook al.

Een smartphone kopen doet u dan ook hoofdzakelijk om alle functionaliteiten die u handig vindt en veel gebruikt in één apparaat bij u te kunnen hebben. U moet er echter wel bij stilstaan dat een smartphone weliswaar een handzaam, maar ook klein apparaat is. Waarmee de functionaliteiten en toepassingen die u vaak gebruikt dan wel in het apparaat aanwezig zijn, maar misschien minder handig te bedienen zijn als dat u gewend was.

Wanneer u overweegt een smartphone te kopen, dan is het slim van tevoren voor uzelf tevens helder te krijgen wat het apparaat allemaal moet kunnen.

Want de smartphone markt is als het ware in drie kampen verdeeld met alle drie een verschillend besturingssysteem. Hierdoor is het niet mogelijk een app die voor het besturingsysteem iOS van de iPhone gemaakt is, te gebruiken op een toestel waarop Android als besturingsysteem draait. Hetzelfde geldt uiteraard wanneer op de smartphone Windows Phone 7 als besturingsysteem gebruikt wordt.

Daarbij lijkt het er tevens op dat smartphones die uitgerust zijn met Android of Windows Phone 7 meer voor de zakelijke gebruiker bedoeld zijn en de iPhone wat meer een mooi hebbeding is.

Op het moment is de iPhone van Apple de smartphone waarvoor de meeste apps zijn gemaakt en waarvoor de meeste accessoires te koop zijn. U kunt het zo gek niet bedenken of voor de iPhone is er wel een app voor gemaakt.

Tevens is de iPhone perfect te gebruiken als mediaspeler voor bijvoorbeeld muziek. Want de iPhone laat zich doormiddel van een geschikte kabel of docking station eenvoudig op uw muziekapparatuur aansluiten, zodat u de iPhone ook kunt gebruiken als mp3-speler.

Met het kopen van een smartphone haalt u een multifunctioneel apparaat in huis waar u heel veel mee kunt en heel veel plezier aan kunt beleven. En dat lijkt voor veel mensen al een goede reden om een smartphone te kopen.

Artikelen die u mogelijk ook interesseren

X

Een momentje nog alstublieft

Abonneer u GRATIS op mijn wekelijkse tip voor iedereen die meer over zijn computer wil leren.
7000+ mensen gingen u al voor