Reservekopie terugzetten op uw iPhone via iCloud of iTunes

Een reservekopie terugzetten op de iphone kan ook via icloud

De procedure voor het maken van een reservekopie van uw iPhone mag eenvoudig genoemd worden. Bij het terugzetten van een reservekopie, rijzen er echter nogal eens vragen.

Dit is mede te wijten aan het feit dat niet echt duidelijk is wat er allemaal gebeurt wanneer we onze iPhone synchroniseren met iTunes of een reservekopie maken van onze iPhone via datzelfde iTunes. Laat staan wat er gebeurt wanneer we automatisch een reservekopie laten maken van de iPhone via iCloud.

Wees consequent met het maken van een reservekopie

Om een reservekopie op uw iPhone terug te kunnen zetten, dient u uiteraard wel eerst te beschikken over een goeie reservekopie. Aan dit gegeven hebt u uiteraard weinig wanneer u nu een reservekopie wilt terugzetten op uw iPhone. Maar de meeste fouten bij het terugzetten van een reservekopie ontstaan omdat het maken van een reservekopie niet consequent is gedaan.

Het maken van een automatische reservekopie van uw iPhone via iCloud is eenvoudig in te stellen via Instellingen op uw iPhone.

Een reservekopie maken via iTunes is iets lastiger omdat u daarbij iets meer handelingen moet verrichten. Allereerst moet u al uw apps, muziek, foto's en dergelijke synchroniseren met iTunes. Vervolgens dient u met de rechtermuisknop op uw iPhone te klikken in iTunes en in het geopende snelmenu de optie Reservekopie maken te klikken. De optie Reservekopie maken zorgt er namelijk voor dat er een reservekopie wordt gemaakt van alles wat u aan gegevens hebt ingevoerd op uw telefoon en aan berichten hebt ontvangen.

Welke reservekopie kunt u het beste terugzetten?

Het maken van een reservekopie via iTunes verloopt zoals u hebt kunnen zien in verschillende stappen. Dus kunt u een reservekopie die u gemaakt hebt via iTunes ook deels terugzetten. Wanneer u bijvoorbeeld per ongeluk een app van uw toestel verwijderd hebt die u eigenlijk had willen behouden, dan kunt u deze app via iTunes weer eenvoudig terugzetten op uw iPhone. Hetzelfde geldt voor muziek en foto's en dergelijke.

Echter, de reservekopie van de gegevens op uw iPhone kunt alleen in zijn geheel terugzetten. Daarom is het ook belangrijk dat wanneer u gegevens op uw iPhone hebt gezet, die u echt niet kwijt wilt raken, zo snel mogelijk een nieuwe reservekopie te maken.

Wanneer u een reservekopie terugzet via iCloud hebt u geen enkele keus. Een dergelijke reservekopie kunt u alleen in zijn geheel terugzetten. Juist daarom is het belangrijk de reservekopie die u maakt via iCloud zo recent mogelijk te houden. Zeker wanneer u bedenkt dat u een reservekopie die u gemaakt hebt via iCloud niet alleen kunt terugzetten op uw huidige iPhone, maar ook op een nieuwe iPhone.

Voor het terugzetten van een reservekopie op uw iPhone via iCloud dient u de volgende stappen te doorlopen:

  1. Ga naar Instellingen op uw iPhone
  2. Kies in de categorie Algemeen de optie Stel opnieuw in
  3. Kies binnen de optie Stel opnieuw in, de optie Wis alle inhoud en instellingen
  4. voor het terugzetten van een reservekopie via icloud, moet de inhoud van de iphone worden gewist
  5. Nadat uw iPhone is leeggemaakt en opnieuw is gestart zal u gevraagd worden of de iCloud-reservekopie wilt terugzetten. Vervolgens zullen u de gemaakte reservekopieën getoond worden.
  6. Kies de meest recente reservekopie en wacht vervolgens rustig af tot het terugzetten is voltooid.

Bij het terugzetten van een reservekopie via iCloud zal het u opvallen dat niet alleen alle gegevens worden teruggezet, maar tevens alle foto's die u met uw iPhone hebt gemaakt. Voorts zullen alle apps die u via de iTunes store hebt gekocht en gedownload, opnieuw gedownload en op uw toestel gezet worden.

Muziek wordt alleen teruggezet wanneer u deze muziek gekocht hebt in de iTunes store. Muziek die elders vandaan komt zult u handmatig terug moeten zetten op uw iPhone.

Het naar volle tevredenheid terugzetten van een reservekopie op uw iPhone hangt, zoals gezegd, voor het grootste deel af van hoe consequent u in het recente verleden reservekopieën hebt gemaakt van uw iPhone.

Artikelen die u mogelijk ook interesseren

X

Een momentje nog alstublieft

Abonneer u GRATIS op mijn wekelijkse tip voor iedereen die meer over zijn computer wil leren.
7000+ mensen gingen u al voor