Overal muziek luisteren op uw iPhone, ook zonder internet

Muziek luisteren op uw iPhone kan op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld lid worden van Apple Music. De muziekdienst van Apple waarmee u onder andere muziek naar uw iPhone kunt streamen. Een manier van muziek luisteren op uw iPhone, waarmee u kunt luisteren naar wat u maar wilt.

Tenminste, zolang u een internetverbinding hebt.

Want om muziek te kunnen streamen naar uw iPhone hebt u altijd een internetverbinding nodig. Offline naar muziek luisteren is op deze manier dan ook niet mogelijk.

Uiteraard zijn er manieren om dat ongemak te omzeilen. Zodat u geen wifi en ook geen mobiele internetverbinding nodig hebt om muziek te kunnen luisteren op uw iPhone.

Muziek offline beschikbaar maken of mp3's op uw iPhone zetten?

Als u een abonnement hebt op Apple Music, dan kunt u alle muziek uit de database van Apple Music zogenaamd offline beschikbaar maken. Dit betekent dat u deze muziek kunt beluisteren zonder dat u verbonden bent met internet.

Streaming muziekdiensten zoals Apple Music en Spotify geven u toegang tot tientallen miljoenen muziekbestanden. Dat is prachtig. Want hierdoor kunt u luisteren naar wat u maar wilt.

Maar zo'n enorme hoeveelheid muziek ter beschikking hebben, heeft ook een nadeel. Namelijk: dat er tevens een enorme hoeveelheid muziek beschikbaar is die u waarschijnlijk niet het beluisteren waard vindt.

En dus zult u er niet onderuit komen om tijd te besteden aan het zoeken naar muziek waar u graag naar luistert. Waarbij het u ook zomaar zou kunnen gaan overkomen, dat de muziek waar u nu zo graag naar had willen luisteren vergeten bent om offline beschikbaar te maken.

Iets waar u ongetwijfeld pas achter gaat komen zodra u bijvoorbeeld net hebt plaatsgenomen in een comfortabele strandstoel waar al helemaal geen wifi is, en een mobiele internetverbinding ook niet al te snel blijkt te zijn.

Voor menigeen zal dit het genieten van een goed stukje muziek niet ten goede komen.

De meest doeltreffende manier om dat te voorkomen is: simpelweg mp3-muziek op uw iPhone zetten die afkomstig is uit uw eigen mp3-verzameling.

Een eigen mp3-verzameling hebben heeft een heel groot voordeel. En dat is dat deze verzameling alleen bestaat uit muziek waar u graag naar luistert. Nu zal het echter veelal onmogelijk zijn om uw hele muziekverzameling op uw iPhone te zetten. Maar misschien moet u dat ook juist helemaal niet willen.

Doorgaans blijkt het namelijk een uitstekend idee om u te beperken tot muziekstukken en liedjes waar u altijd naar kunt luisteren. 200 tot 250 muziekbestanden permanent op uw iPhone hebben staan is ruim voldoende voor uren luisterplezier zonder dat liedjes te vaak voorbij gaan komen.

De voordelen van een vaste verzameling van uw eigen muziek op de iPhone zijn:

 • Dat nummers die u graag wilt luisteren makkelijk te vinden zijn.
 • Dat u eigenlijk altijd de optie Shuffle kunt gebruiken in de muziek app. Omdat er altijd muziek voorbij zal komen waar u van geniet.
 • Dat u de muziek altijd op uw iPhone zult kunnen laten staan.
 • Dat u de muziek eenvoudig mee kunt nemen naar een volgende iPhone.
 • Dat u de huidige muziek op uw iPhone heel eenvoudig kunt aanvullen met nieuwe nummers die u erg goed vindt.
 • Dat u eenvoudig nummers kunt verwijderen en vervangen door andere nummers.
 • Dat u geen abonnement nodig hebt op een muziekdienst.
 • En uiteraard dat u uw muziek altijd kunt beluisteren, ook zonder internetverbinding.

Een abonnement nemen op bijvoorbeeld Apple Music is makkelijk en geeft u de beschikking over meer muziek dan u wellicht ooit zal kunnen beluisteren. Dit zou er echter toe kunnen leiden dat diezelfde enorme hoeveelheid muziek er juist voor gaat zorgen dat u al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Iets wat zonder meer het plezier en de ontspanning van het muziek luisteren teniet zou kunnen doen.

Hoe u uw eigen muziek op uw iPhone zet

Voordat u uw favoriete muziek op uw iPhone kunt gaan beluisteren, moet u de muziek eerst op uw iPhone zetten. Dit doet u door de muziekbestanden in mp3-formaat naar uw iPhone te kopiëren.

Maar wat als u nu geen muziekbestanden in mp3-formaat hebt van uw favoriete muziek?

Dan kunt u daar op de volgende 3 manieren aankomen:

1) Rip uw eigen muziek cd's

 1. Start iTunes.
 2. Plaats de cd in de dvd-speler van uw pc en sluit de lade.
 3. ITunes zal nu de inhoud van de cd weergeven en vraagt of u de muziek cd wilt importeren. [eigen-muziek-op-iphone-1.jpg]
 4. Klik Ja als u uw muziek als AAC-audiobestand wilt importeren. Klik op Nee als u uw muziek als mp3 wilt importeren.
 5. Als u Ja hebt geklikt, dan zal iTunes direct beginnen met importeren van de nummers op de cd.
 6. Als u Nee hebt geklikt, dan kunt u in het weergegeven overzicht van de inhoud van de cd op de knop Cd importeren klikken. Dit opent het venster Importinstellingen. Via het pulldown menu Importeren met:, kunt u kiezen voor MP3-codering. De muziek van de cd zal dan als mp3 opgeslagen worden op uw pc.
 7. Zodra u de instelling hebt voltooid en op de knop OK hebt geklikt, zal het importeren van de muziek cd worden gestart.

De geïmporteerde bestanden zullen vervolgens netjes in de iTunes muziekbibliotheek worden weergegeven. En kunnen vervolgens dan ook op uw iPhone worden gezet.

2) Koop uw favoriete muziek in mp3-formaat

iTunes geeft u toegang tot de iTunes Store. De iTunes Store biedt u de mogelijkheid een enorme muziekdatabase te doorzoeken en te beluisteren. En de muziek die u graag wilt hebben te kopen in mp3-formaat. De muziek die u koopt is van u. En u kunt de gekochte muziek afspelen op ieder apparaat dat het afspelen van muziekbestanden ondersteunt.

Een bijkomend voordeel van muziek kopen via iTunes is, dat iTunes voor u bijhoudt welke muziek u gekocht hebt. Dat betekent dat als u uw muziek onverhoopt kwijtraakt, u de gekochte muziek altijd weer kunt downloaden vanuit de iTunes Store.

3) Download muziek (bijvoorbeeld van YouTube)

Een derde mogelijkheid is om gratis muziek te downloaden van het internet. Deze optie is overigens wel het minst aan te raden. Omdat wanneer u muziek downloadt vanuit de verkeerde bronnen, u de kans loopt dat u een virus of andere malware downloadt. En dat kan nooit de bedoeling zijn.

Er zijn echter twee bronnen vanwaar u met een redelijk gerust hart gratis muziek kunt downloaden. Dit is:

1. Van YouTube

2. Uit nieuwsgroepen met behulp van Spotnet

Overigens is gratis muziek downloaden niet alleen de minst raadzame manier om uw favoriete muziek te verzamelen voor de iPhone, maar tevens de meest tijdrovende manier.

Nu is zelf uw favoriete mp3-muziek verzamelen sowieso een tijdrovende bezigheid. Een bezigheid die wellicht slechts voorbehouden is aan de muziekliefhebber.

Maar juist de muziekliefhebber zou ook wel eens een liefhebber van de iPhone kunnen zijn. Simpelweg omdat de geluidskwaliteit van de iPhone maar door weinig smartphones, en andere apparaten voor weergave van muziek, geëvenaard wordt.

Samengevat kunnen we echter wel stellen dat: wanneer u echt altijd en overal muziek wilt kunnen luisteren, ook als er geen internetverbinding is, u er niet onderuit komt om muziek offline beschikbaar te maken, of om mp3-muziekbestanden handmatig op uw iPhone te zetten.

Artikelen die u mogelijk ook interesseren

X

Een momentje nog alstublieft

Abonneer u GRATIS op mijn wekelijkse tip voor iedereen die meer over zijn computer wil leren.
7000+ mensen gingen u al voor