Waarom muziek op uw iPhone zetten zonder iTunes om problemen vragen is

itunes voor muziek op de iphone

Uw favoriete muziek hoort op uw iPhone te staan. Daar zult u het ongetwijfeld mee eens zijn, zodra u hebt mogen ervaren hoe muziek op een iPhone klinkt. Om uw favoriete muziek op uw iPhone te krijgen zou u ervoor kunnen kiezen om de muziek te kopen in de iTunes Store op uw iPhone.

Maar uiteraard zal dat niet helemaal uw bedoeling zijn, wanneer u al uw favoriete muziek als mp3 op uw pc hebt staan. Met name omdat u met behulp van het programma iTunes voor op uw pc redelijk eenvoudig muziek van uw pc op uw iPhone kunt zetten.

Wat kunt u met iTunes op uw pc?

Zodra programma's en apps min of meer dezelfde namen dragen, dan kan dat makkelijk tot verwarring leiden. En dus is het helemaal niet raar om te denken dat de app iTunes Store op uw iPhone min of meer hetzelfde is, als het programma iTunes op uw pc.

Maar dat is niet waar. In iTunes op uw pc bevindt zich inderdaad ook de iTunes Store. Maar het programma iTunes op de pc is zoveel meer dan dat. Want met iTunes op de pc kunt u:

 • Muziek afspelen die op uw computer staat.
 • Muziek die op uw pc staat beheren.
 • De inhoud van de iPhone, iPad en iPod beheren.
 • Het besturingssysteem van de iPhone, iPad of iPod upgraden.
 • Een back-up maken van uw iPhone, iPad en iPod.
 • Bestanden uitwisselen tussen uw Apple apparaten en uw pc.

U ziet, met het programma iTunes op uw pc kunt u een hoop doen. Wellicht zelfs zoveel, dat dit alleen maar tot meer verwarring leidt.

Temeer omdat iTunes er bovendien anders uit kan gaan zien, wanneer u uw iPhone op uw pc hebt aangesloten. En er tevens bij iedere nieuwe versie vaak weer net even anders uitziet.

Bovendien zijn sommige zaken ronduit onduidelijk voor degenen die iTunes slechts zelden gebruiken.

Onder andere, dat voor sommige bewerkingen die u op uw apparaat wilt uitvoeren, uw computer daartoe eerst gemachtigd dient te zijn.

Daarnaast kan het een beperking zijn, dat bewerkingen via iTunes op een Apple apparaat, altijd vanaf dezelfde pc uitgevoerd dienen te worden.

Dat maakt het werken met iTunes niet altijd even gemakkelijk. En kan redenen geven om op zoek te gaan naar een alternatief voor iTunes. Zeker omdat er inmiddels programma's zijn waar u bijvoorbeeld veel makkelijker muziek mee op uw iPhone kunt zetten.

Waarom u toch iTunes zou moeten blijven gebruiken

Alle mogelijke beperkingen en voorwaarden, maken het werken met iTunes er soms niet makkelijker op. Maar het heeft wel een hele goede reden. En wel: voorkomen dat u per ongeluk iets kwijtraakt of verkeerd doet, wat niet meer te herstellen is.

Stel, u hebt tijdens uw vakantie prachtige foto's gemaakt met uw iPhone. En u raakt ze per ongeluk kwijt omdat u ongemerkt op een verkeerde manier uw bestanden uitwisselt met uw pc. Dat zou een ramp betekenen.

Gelukkig wordt dit met de beperkingen en voorwaarden waaraan bewerking via iTunes moeten voldoen, vrijwel onmogelijk gemaakt.

En ook iedere andere bewerking via iTunes op uw pc, zal om dezelfde reden veilig worden uitgevoerd.

Dit verklaart direct waarom ieder ander programma, dat u wilt gebruiken om bewerkingen uit te voeren op uw iPhone, iPad of iPod, iTunes op uw pc nodig heeft om die bewerkingen ook daadwerkelijk te kunnen doen. Bijvoorbeeld: muziek op uw iPhone zetten.

Maar ondanks dat een dergelijk programma min of meer via iTunes bewerkingen op uw iPhone uitvoert, voorkomt dit niet dat ditzelfde programma problemen kan veroorzaken wanneer u iTunes toevallig wel een keer nodig hebt voor iets.

Overigens kan ook het in gebruik nemen van een nieuwe computer problemen veroorzaken bij het gebruiken van iTunes.

In beide gevallen zullen de problemen voornamelijk veroorzaakt worden doordat de gegevens in iTunes verschillen van de gegevens op de iPhone, en iTunes op de pc daar niet van op de hoogte is.

Een gevolg hiervan kan bijvoorbeeld zijn, dat muziek op de iPhone zetten, of muziek synchroniseren met uw iPhone, niet langer wil lukken.

Gelukkig is dit probleem vaak redelijk eenvoudig te verhelpen. En wel op de volgende manier:

 1. Sluit uw iPhone via een vrije USB-aansluiting aan op uw pc.
 2. Start iTunes op uw pc.
 3. Selecteer in iTunes uw iPhone door erop te klikken.
 4. Selecteer de tab muziek die weergegeven staat onder uw iPhone.
 5. Klik in het selectievakje 'Synchroniseer muziek' om het vinkje eruit te verwijderen.
 6. Klik vervolgens op de knop Synchroniseren.
 7. probleem oplossen synchroniseren itunes
 8. Klik, zodra de synchronisatie voltooid is, wederom in het selectievakje 'Synchroniseer muziek' om het vinkje weer in het selectievakje te plaatsen.
 9. Klik opnieuw op de knop Synchroniseren en wacht wederom tot synchroniseren is voltooid.
 10. pc met iphone synchroniseren via iTunes
 11. Ontkoppel uw iPhone van uw pc.
 12. Start pc en iPhone opnieuw op.
 13. Sluit de iPhone wederom via een USB-aansluiting aan op uw pc.
 14. Probeer nogmaals of het lukt om muziek op uw iPhone te zetten met behulp van iTunes.

Het is altijd beter om te proberen een probleem op te lossen, dan het te omzeilen. Zeker wanneer het 't synchroniseren van uw iPhone met bestanden die op uw pc staan betreft. Omdat wanneer het synchroniseren niet goed verlopen is, dit in de toekomst makkelijk zou kunnen leiden tot het verlies van bestanden op de meest ongelukkige momenten.

Iets wat u voor kunt blijven door altijd iTunes te gebruiken wanneer u bestanden van uw pc op uw iPhone wilt zetten. Zoals bijvoorbeeld uw muziek.

Artikelen die u mogelijk ook interesseren

X

Een momentje nog alstublieft

Abonneer u GRATIS op mijn wekelijkse tip voor iedereen die meer over zijn computer wil leren.
7000+ mensen gingen u al voor