Mijn iPhone gaat niet meer aan

Uw iPhone kunt u zien als een miniuitvoering van uw desktop computer of laptop. Want ook uw iPhone is voorzien van een besturingssysteem. En ook op uw iPhone kunt u programma's installeren, waarbij we op de iPhone overigens spreken van apps.

En net als met uw computer, kan er op uw iPhone iets misgaan met de programmatuur. Waardoor de iPhone niet meer te gebruiken is of het erop lijkt alsof de iPhone niet meer aan gaat.

Uw iPhone uitschakelen en opnieuw aanzetten

Althans zo lijkt het. Want doorgaans is uw iPhone niet kapot, maar wil de software op uw iPhone gewoon even niet doen wat het moet doen. Het zou dan dus zomaar kunnen zijn dat het uitschakelen van uw iPhone en het opnieuw aanzetten van de iPhone het probleem oplost. Waarna uw iPhone het weer gewoon doet.

Houd hiertoe de aan/uit knop van uw iPhone ingedrukt totdat de knop 'Zet uit' op het beeldscherm verschijnt. Veeg vervolgens de rode knop geheel naar rechts. Hierdoor wordt uw iPhone in zijn geheel uitgeschakeld. Schakel vervolgens uw iPhone weer aan en wacht rustig totdat de iPhone volledig is opgestart.

iphone aanschakelen en uitschakelen

Mocht het lijken alsof uw iPhone helemaal niet op de aan/uitknop reageert, sluit dan eerst het laadsnoer aan op uw iPhone. Stop vervolgens de stekker in het stopcontact en bekijk of de batterij niet toevallig leeg is.

Want ook dan schakelt de iPhone zichzelf uit en krijgt u hem niet meer aan de gang. Totdat u het laadsnoer hebt aangesloten en er stroom uit het stopcontact kan worden gehaald. Doorgaans duurt het dan nog eens enkele minuten eer de accu voldoende is opgeladen om de iPhone opnieuw op te kunnen starten.

Uw iPhone hard resetten

Een harde reset van uw iPhone is te vergelijken met het uitschakelen van uw computer, of met de stekker uit het stopcontact halen, als deze vast is gelopen. We zouden dan ook kunnen spreken van: met gepast geweld uw iPhone opnieuw opstarten.

Deze methode gebruikt u wanneer de iPhone echt nergens meer op reageren wil. Een harde reset van uw iPhone doet u als volgt:

  • Houd de aan/uitknop en de thuisknop van uw iPhone gelijktijdig ingedrukt en houd beide knoppen ingedrukt totdat het Apple logo op het beeldscherm verschijnt.
  • Laat vervolgens beide knoppen los en wacht rustig tot de iPhone volledig is opgestart en weer klaar is voor gebruik.

harde reset iphone met aan uit knop en thuisknop

Uw iPhone herstellen via iTunes

Wanneer ook een harde reset geen soelaas biedt, dan rest u nog een mogelijkheid om u iPhone weer aan de gang te krijgen. En dat is uw iPhone herstellen via het programma iTunes op uw computer. Sluit uw iPhone met behulp van het laadsnoer aan op een vrije usb-poort van uw computer.

iphone aansluiten op de computer met laadkabel

Start vervolgens het programma iTunes op en wacht tot iTunes uw iPhone gevonden heeft en de knop van uw iPhone in iTunes wordt weergegeven.

knop iphone in itunes 11

Klik vervolgens op de knop. Nu zal uw iPhone in een overzicht in iTunes worden weergegeven. In dit overzicht vindt u de knop 'iPhone herstellen'. Ook vindt u in ditzelfde overzicht de rubriek Reservekopieën. Wanneer u reservekopieën maken via iCloud hebt ingeschakeld, kunt u in dit overzicht tevens bekijken wanneer de laatste reservekopie gemaakt is.

Zorg er tevens voor dat u uw toegangcode voor uw draadloos netwerk bij de hand hebt, alsook uw Apple-ID. Een Apple-ID hebt u aangemaakt toen u uw iPhone in gebruik nam en bestaat uit een e-mailadres cq gebruikersnaam en een wachtwoord.

Klik op de knop herstellen, als er recent een reservekopie van uw iPhone is gemaakt, om het herstellen van uw iPhone in werking te zetten.

ITunes zal u nu vragen of u een reservekopie wilt maken van uw iPhone voordat er aan het herstellen van uw iPhone wordt begonnen. Wanneer er zeer recent een reservekopie is gemaakt, dan is dat uiteraard niet nodig. Anders geeft u aan dat u een reservekopie maken wilt.

Een recente reservekopie is belangrijk omdat bij het herstellen van uw iPhone via iTunes alles wat op uw iPhone staat wordt gewist. Vervolgens wordt het besturingssysteem iOS voor uw iPhone opnieuw op uw iPhone geďnstalleerd.

Zodra het opnieuw installeren van iOS voltooid is, zal de reservekopie die gemaakt is van uw iPhone teruggezet worden. Het eindresultaat van het herstellen van uw iPhone zou dan moeten zijn: dat uw iPhone het weer als vanouds doet en dat alles wat u op uw iPhone had staan er weer net zo opstaat en functioneert.

Wanneer de reservekopie van uw iPhone goed en volledig was, zal dit ook het geval zijn.

Artikelen die u mogelijk ook interesseren

X

Een momentje nog alstublieft

Abonneer u GRATIS op mijn wekelijkse tip voor iedereen die meer over zijn computer wil leren.
7000+ mensen gingen u al voor