Is de iPhone 6 los kopen slim of toch niet?

Een iPhone 6 als los toestel kopen

Wie zich verdiept in de prijzen van smartphones, ziet al snel dat de iPhone 6 geen goedkope smartphone is. Een iPhone 6 los kopen, is dan ook best een duur grapje. Net als het kopen van ieder ander product van de firma Apple overigens.

Menigeen die een iPhone wil, wijkt dan ook uit naar een mobiel abonnement, waarbij de iPhone als smartphone wordt geleverd. Echter, voor de iPhone 6 moet bij het afsluiten van veel mobiele abonnementen, vaak fors bijbetaald worden. Terwijl u heel veel andere smartphones gratis krijgt.

Zou het dan toch niet slimmer zijn, om een iPhone 6 los te kopen?

Wanneer los kopen een goede optie is

In de eigen webshop van Apple is de iPhone 6 te koop vanaf een kleine 700 Euro. Voor dat geld krijgt u een hele multifunctionele zakcomputer, een navigatiesysteem en persoonlijke digitale assistent ineen, waarmee u tevens kunt bellen en internetten.

Maar ondanks dat blijft het nog steeds een serieuze hoop geld voor een dergelijk toestel. Zeker wanneer u de prijs vergelijkt met smartphones van andere merken die ongeveer hetzelfde bieden.

Dat maakt de smartphones van andere merken overigens niet per definitie een betere keus. Want op een aantal belangrijke punten verslaat de iPhone het leeuwendeel van zijn concurrenten zonder meer. Die punten zijn:

  • Gebruiksgemak.
  • Zeer geringe kans op virussen en slecht werkende apps.
  • Nieuwe versies van het besturingssysteem iOS, voor de iPhone, ondersteunen oudere iPhones nog heel lang.
  • De iPhone is een robuust toestel dat lang meegaat.
  • De iPhone is weinig storingsgevoelig.
  • Een iPhone behoudt lang zijn waarde.

Dit zijn dan ook de punten die een iPhone los te kopen interessant zouden kunnen maken. Omdat u hierdoor onder andere heel lang met een iPhone kunt doen.

Iets wat u overigens wel een dief van uw eigen portemonnee kan maken.

Want een doorsnee mobiel abonnement, waarbij u voor de meest gunstige prijs een iPhone krijgt, heeft een looptijd van 2 jaar. Echter, gedurende deze 2 jaar betaalt u iedere maand tussen de 10 en 25 Euro voor het hebben van een iPhone.

Doorgaans hebt u na 2 jaar dan ook al meer betaald voor uw iPhone, dan wat u betaald zou hebben als u de iPhone los had gekocht.

U kunt 2 jaar dan ook gerust als omslagpunt zien.

Een iPhone 6 los kopen is dan ook zeker een slim idee wanneer:

  • U niet zo geeft om het hebben van het nieuwste van het nieuwste.
  • U vooral een betrouwbare smartphone wilt.
  • U lang met een smartphone wilt kunnen doen.
  • U een eigen bedrijf hebt. Want dan valt de aankoop van de iPhone onder zakelijke kosten en betaalt u geen BTW.

Waaraan u moet denken als u de iPhone 6 los koopt

Een iPhone 6 kunt u onder andere los kopen bij de bekende elektronica winkels, zoals bijvoorbeeld: Mediamarkt en BCC. Maar ook bij winkels die gespecialiseerd zijn in smartphones, kunt u veelal terecht voor de aankoop van een iPhone.

Uiteraard wilt u niet teveel betalen voor een iPhone. Een iPhone kost immers al genoeg. Maar bij een product dat zo populair is als de iPhone, zullen er altijd mensen en bedrijven zijn die proberen u te bedriegen en te bestelen.

Gelukkig laten bedriegers zich doorgaans snel herkennen door net iets te goedkoop te zijn met hun producten. Maar wees er wel op bedacht.

Apple dealer

Hoe dan ook doet u er verstandig aan om gewoon zelf naar een fysieke winkel te gaan om daar uw iPhone te gaan kopen. En dan het liefst ook nog bij een bedrijf dat zich dealer van Apple producten mag noemen. Omdat dit zo zijn voordelen kan hebben bij garantieafwikkelingen en reparaties.

Nano simkaart

Maar zodra u uw iPhone in handen hebt, bent u er wellicht nog niet helemaal. Want niet alleen mobiele telefoons veranderen. Simkaarten ook. En mobiele abonnementen eveneens.

Zo hebt u voor uw iPhone 6 een nano simkaart nodig. Hetgeen betekent dat wanneer u voor uw huidige smartphone nog een micro simkaart nodig had, u een bezoek moet gaan brengen aan de aanbieder van uw mobiele abonnement om een nano simkaart te bemachtigen.

4G sim only abonnement

Tevens hebt u voor een smartphone die u los koopt, en die dus uw eigendom is, een sim only abonnement nodig. Omdat u anders simpelweg teveel gaat betalen voor uw mobiele abonnement.

Bovendien hebt u niet met elk mobiel abonnement automatisch verbinding met het 4G mobiele netwerk.

En geen gebruik kunnen maken van het razendsnelle 4G netwerk met uw iPhone 6, dat wilt u niet.

Want alleen al wanneer u een navigatiesysteem gebruikt, waarbij grote delen van het navigatiesysteem zich op het internet bevinden, zal het verschil tussen het 3G netwerk en het 4G netwerk duidelijk merkbaar zijn. Zoals bijvoorbeeld bij Google Maps.

Dus wellicht dat het met het los kopen van de iPhone 6, tevens tijd wordt om uw mobiele abonnement te upgraden naar iets nieuws.

Zodra u dat allemaal voor elkaar hebt, dan kunt u met de iPhone 6 van Apple zogezegd weer jaren vooruit. Waarbij u goedkoper uit zal zijn met zelf een iPhone los kopen wanneer u voornemens bent om langer dan 2 jaar met de iPhone te gaan doen.

Maar zelfs wanneer u na 2 jaar toch besluit om een andere smartphone te kopen, dan nog kunt u goedkoper uit zijn.

Want doordat Apple oudere iPhone nog lang blijft ondersteunen met nieuwe besturingssystemen, is een iPhone een hele waardevaste smartphone. Hetgeen betekent dat u er nog goed geld voor kunt krijgen als u 'm tweedehands verkoopt of inruilt. Zelfs als uw iPhone al meer dan 2 jaar oud is.

Kortom, een iPhone 6 los kopen is zeker het overwegen waard.

Het is wellicht iets ingewikkelder dan gewoon een iPhone nemen bij uw nieuwe mobiele abonnement. Maar wanneer u het een beetje slim aanpakt, dan bent u met zelf een iPhone kopen al snel het voordeligst uit.

Artikelen die u mogelijk ook interesseren

X

Een momentje nog alstublieft

Abonneer u GRATIS op mijn wekelijkse tip voor iedereen die meer over zijn computer wil leren.
7000+ mensen gingen u al voor