Zo update u uw iPhone naar iOS 6 zonder iets kwijt te raken

Met elke nieuwe versie van iOS, het besturingssysteem van uw iPhone, komen er nieuwe functies voor uw iPhone beschikbaar en zijn eventuele fouten die in het besturingssysteem zaten verholpen. Welke functies er precies beschikbaar zijn voor uw iPhone, hangt af van welke iPhone u hebt. De iPhone 3GS en de iPhone 4 ondersteunen namelijk niet alle nieuwe functies die iOS 6 biedt.

Het meest opvallend in versie 6 van iOS is dat YouTube en Google Maps niet langer standaard in iOS zitten. Deze apps zijn vervangen door apps van Apple zelf. Tevens biedt iOS 6 meer mogelijkheden wanneer u gebeld wordt. Als u niet in de gelegenheid bent om op te nemen, kunt u bijvoorbeeld automatisch een sms laten versturen of u kunt uw iPhone opdracht geven u later te herinneren deze persoon terug te bellen.

Uw iPhone updaten voorbereiden

Het updaten van uw iPhone verloopt altijd via uw computer waarop het programma iTunes is geïnstalleerd. De voorbereiding van het updaten van uw iPhone begint dan ook met het aansluiten van uw iPhone op een vrije USB-poort in uw computer. Door de stekker van de laadkabel van uw telefoon te verwijderen, verandert deze in een kabel met USB-aansluiting die op iedere computer past.

Nadat u uw iPhone op de computer hebt aangesloten, start u het programma iTunes op. Enige ogenblikken na het opstarten van iTunes, zal het progamma u de onderstaande melding geven.

itunes geeft automatisch weer dat iOS 6 voor uw iphone beschikbaar is

Wanneer u de knop Downloaden en bijwerken klikt, zal het updaten van uw iPhone direct gestart worden. Maar pas op. Als u uw iPhone een tijd niet hebt gesynchroniseerd en geen back-up hebt gemaakt van uw iPhone, dan is de kans groot dat u na de update een aantal dingen, zo niet alles, kwijt bent.

ITunes zal door middel van een melding die lijkt op onderstaande afbeelding aangeven, wanneer u iets dreigt kwijt te gaan raken.

als u iets dreigt kwijt te raken tijdens het updaten, zal itunes dit melden

Maar verstandiger is te kiezen voor de optie Alleen downloaden. Hiermee wordt de nieuwe versie van iOS gedownload naar uw computer, maar wordt uw iPhone nog niet bijgewerkt naar de nieuwe versie van iOS.

Dit geeft u de mogelijkheid eerst een back-up te maken van uw iPhone en de inhoud van uw iPhone te synchroniseren met uw computer.

Na het maken van een back-up en het synchroniseren van uw iPhone met uw computer is het moment aangebroken om uw iPhone te gaan updaten naar de nieuwe versie van iOS, versie 6.

Wat er gebeurt als u uw iPhone update

Om de update van uw iPhone te starten klikt u eerst op uw iPhone in iTunes en vervolgens klikt u de knop Overzicht. In dit overzicht deelt iTunes u mee dat er een nieuwere versie van de iPhone-software beschikbaar is. Via de knop Bijwerken die voor de melding wordt weergegeven, kunt u het updaten van uw iPhone starten.

via de knop bijwerken in het overzicht in itunes kunt u het updaten van uw iphone starten

Tijdens het updaten van uw iPhone worden eerst alle gegevens, bestanden en apps van iPhone gewist. Vervolgens wordt de nieuwe besturingssoftware iOS op uw iPhone geïnstalleerd. Zodra de nieuwe besturingssoftware is geïnstalleerd, wordt de reservekopie die u voor het bijwerken van uw iPhone hebt gemaakt teruggezet op uw iPhone. Dit betekent dat zodra het updaten voltooid is, uw iPhone weer net zo werkt als dat u gewend was. Ook al uw gegevens, foto's, films en muziek zullen weer netjes op uw iPhone teruggeplaatst zijn.

Zodra uw iPhone na het updaten voor de eerste keer opgestart is, kan het zijn dat u een paar vragen voorgeschoteld krijgt. Bijvoorbeeld of u gebruik wilt maken van de functie 'Zoek mijn iPhone' en of u gebruik wilt maken van iCloud voor het maken van een automatische back-up van uw iPhone, zodra deze verbinding heeft met uw draadloze internetverbinding thuis.

Het updaten van uw iPhone zou volledig automatisch en zonder problemen moeten verlopen. Echter, ook uw iPhone blijft een computer. Dus er kan wel eens iets niet helemaal gaan zoals de bedoeling was. Ernstig zijn de problemen echter nooit. Blijf altijd rustig en lees de meldingen op het scherm goed. Soms is het noodzakelijk om of iTunes of uw iPhone opnieuw op te starten. Ontkoppel echter nooit uw iPhone van uw computer, zolang het updaten van uw iPhone nog niet voltooid is.

Artikelen die u mogelijk ook interesseren

X

Een momentje nog alstublieft

Abonneer u GRATIS op mijn wekelijkse tip voor iedereen die meer over zijn computer wil leren.
7000+ mensen gingen u al voor