Hoe maak ik een printscreen op een iPad of een iPhone

Op een computer maakt u heel simpel een printscreen door op de knop Print Screen te drukken. Maar op de iPhone en de iPad is een dergelijke knop zeer zeker niet te vinden. Dat neemt niet weg dat daarmee een printscreen maken op een iPad of iPhone onmogelijk is.

Sterker nog, op een iPhone of iPad kunt u uitstekende printscreens maken.

Een schermafdruk maken op iPhone of iPad

Een printscreen ofwel een schermafdruk maken gaat op elk Apple-apparaat op dezelfde wijze. Het maakt dus niet uit of u een iPad 1, 2, 3 of 4 hebt. Net als dat het niet uitmaakt of u een iPhone 3, 4, 4s, 5 of 5s hebt.

Een printscreen op de iPhone en iPad maakt u heel simpel door:

  1. De Home-knop op uw toestel ingedrukt te houden en vervolgens de Aan/Uit knop even kort ingedrukt te houden.
  2. Totdat u het geluid hoort dat lijkt op het geluid wanneer u een foto maakt. Laat vervolgens de Aan/Uit knop en de Home-knop los en is de printscreen gemaakt.

printscreen maken op de iphone met home knop en aan uit knop

Iedere printscreen die u maakt wordt opgeslagen in het fotoalbum op uw iPhone of iPad.

Een printscreen overzetten van iPad of iPhone naar computer

Een printscreen die u maakt op iPad of iPhone zou u wellicht graag naar uw computer willen overzetten. Bijvoorbeeld om zo de printscreen te kunnen bewerken, uit te printen, op te slaan, te delen op internet of op te nemen in een document.

Een printscreen overzetten van iPhone of iPad naar uw computer kan op verschillende manieren:

  1. Via iCloud - Wanneer u iCloud hebt ingeschakeld op uw iPad, iPhone en computer, dan komen de printscreens die u maakt automatisch beschikbaar op uw computer. Afbeeldingen die via iCloud met uw computer gedeeld worden, vindt u in de map Photo Stream, welke zich bevindt in de map Afbeeldingen.
  2. Hebt u niet de beschikking over iCloud? Dan is één enkele printscreen het snelst naar uw computer over te zetten via e-mail. Op de iPhone en iPad kunt u via het pictogram Delen in de linkerhoek onderin het beeldscherm elke foto of afbeelding die u hebt opgeslagen op uw iPhone of iPad delen, onder andere door de afbeelding als bijlage mee te sturen met een e-mail. Een e-mail die u in dit geval op uw computer kunt openen, zodat u de bijlage kunt opslaan op de computer.
  3. Via iTunes - Hebt u geen iCloud en wilt u meerdere printscreens die u op uw iPhone of iPad hebt gemaakt overzetten naar de computer, dan kunt u dat uiteraard ook altijd via iTunes doen op uw computer. Sluit hiertoe de iPhone of iPad op uw computer aan middels een usb-kabel en start vervolgens het programma iTunes op uw computer op. Synchroniseer vervolgens de afbeeldingen op uw iPhone of iPad met de afbeeldingen op uw computer. De afbeeldingen die op uw iPhone en iPad staan, zullen dan ook op uw computer komen te staan. Inclusief de screenshots die u gemaakt hebt.

U ziet, een printscreen maken op uw iPad of iPhone is eenvoudig. Zelfs het overzetten naar uw computer hoeft niet lastig te zijn. Zeker niet wanneer u zich even verdiept in het beschikbaar maken van iCloud op uw computer. Waardoor alle foto's maar ook printscreens automatisch gedeeld worden met uw computer, zodra uw iPad en iPhone via Wi-Fi verbinding hebben met uw thuisnetwerk, waarin zich ook uw computer bevindt.

Artikelen die u mogelijk ook interesseren

X

Een momentje nog alstublieft

Abonneer u GRATIS op mijn wekelijkse tip voor iedereen die meer over zijn computer wil leren.
7000+ mensen gingen u al voor