Alles over een back-up maken van uw iPhone via iCloud

iCloud-reservekopie maken stelt u makkelijk in via Instellingen op uw iPhone

Wanneer uw iPhone, maar ook uw iPad of iPod, voorzien is van versie 5 van de iOS besturingssoftware van Apple, dan hebt u de beschikking over iCloud. Een handige functie van iCloud is het maken van een volledig geautomatiseerde back-up van de gegevens die u op uw iPhone bewaart.

Het enige dat u hoeft te doen om een automatisch een reservekopie van u iPhone te laten maken is tikken op Instellingen op uw iPhone, in Instellingen de optie iCloud kiezen, tikken op de optie Opslag en reservekopie in iCloud en vervolgens inschakelen dat u een iCloud-reservekopie wilt maken.

Hoe een reservekopie maken via iCloud werkt

Cloud is een Engelse bijnaam voor 'het internet'. Dus wanneer gesproken wordt over een reservekopie maken in de cloud, dan kan dit vertaald worden als: een reservekopie maken op het internet.

Dus zodra u via iCloud op uw iPhone een back-up gaat maken, dan wordt er een kopie gemaakt van uw foto's en de gegevens die u in uw iPhone hebt ingevoerd en opgeslagen. Deze kopie wordt vervolgens beveiligd met uw Apple ID ergens op een server van Apple, die met het internet verbonden is, opgeslagen.

Uw weet dus inderdaad niet waar de back-up van uw iPhone zich precies bevindt. Het enige dat u zeker weet is dat deze reservekopie ergens op het internet is opgeslagen en dat uw Apple ID benodigd is om de back-up te kunnen gebruiken.

Wat u verder weten moet over backuppen via iCloud

Wanneer we het maken van een back-up van de iPhone en het terugzetten van een back-up op de iPhone via iCloud gaan uitproberen, dan vallen een aantal dingen op die handig zijn om te weten wanneer u van het maken van een reservekopie via iCloud gebruik maakt:

  • Een reservekopie wordt alleen automatisch gemaakt wanneer de iPhone via het laadsnoer is aangesloten op het stopcontact of een USB-poort, niet gebruikt wordt en dus vergrendeld is en verbinding heeft met internet via een draadloos netwerk.
  • Als niet aan deze voorwaarden wordt voldaan, wordt er dus geen automatische reservekopie gemaakt. Wel kunt u eenvoudig controleren wanneer er voor het laatst een back-up is gemaakt. Hiervoor navigeert u via Instellingen naar iCloud en vervolgens naar Opslag en reservekopie. Door te tikken op de knop Maak nu reservekopie, wordt er direct een reservekopie gemaakt.

  • handmatig via iCloud een back-up maken van uw iPhone
  • Er wordt alleen een back-up gemaakt van de gegevens die u op uw iPhone hebt opgeslagen en van foto's die u met uw iPhone gemaakt hebt.
  • Alleen apps en muziek die u via de iTunes store hebt gekocht en gedownload worden tijdens het terugzetten van iCloud-reservekopie opnieuw via de iTunes store gedownload en op uw iPhone gezet.
  • Muziek en bestanden die u op een andere manier op uw iPhone hebt gezet worden niet automatisch teruggezet en zult u dan ook op een andere manier weer op uw iPhone moeten zetten, bijvoorbeeld via iTunes.
  • Een reservekopie die u gemaakt hebt via iCloud, kunt u ook terugzetten op een andere iPhone.

Een reservekopie maken van uw iPhone via iCloud is een eenvoudige en daarmee een goede manier voor het maken van een betrouwbare back-up van uw iPhone. Dit geldt uiteraard ook voor uw iPad of iPod welke voorzien zijn van dezelfde besturingssoftware als uw iPhone.

Het verdient echter aanbeveling geregeld te kijken of er wel een reservekopie gemaakt is. Want niets is zo zuur als te moeten ontdekken dat nou net die ene foto en juist die paar belangrijke gegevens missen in de laatste back-up. Alleen regelmatig controleren en zo snel mogelijk een reservekopie maken zodra u iets op uw iPhone hebt gezet dat u niet wilt verliezen, voorkomt dergelijke nare verrassingen.

Artikelen die u mogelijk ook interesseren

X

Een momentje nog alstublieft

Abonneer u GRATIS op mijn wekelijkse tip voor iedereen die meer over zijn computer wil leren.
7000+ mensen gingen u al voor