Alles weg na update iPhone

Dat alles weg is na de update van uw iPhone kan met name gebeuren wanneer u het besturingssysteem van uw iPhone, maar ook van uw iPad of iPod, upgrade naar een nieuwe versie.

Maar alles kwijt zijn wat op uw iPhone staat kan ook als u uw iPhone niet op de juiste wijze via iTunes synchroniseert.

Wat er bij een update gebeurt

Wanneer er een update plaatsvindt van het besturingssysteem van een iPhone, dan wordt er een procedure in werking gezet die te vergelijken is met het opnieuw installeren van Windows op uw computer. Ook dan worden alle bestanden die up uw computer staan zonder pardon gewist. Omdat de harde schijf wordt geformatteerd voordat Windows opnieuw op uw computer wordt ge´nstalleerd.

Maar omdat het updaten van het besturingssysteem van de iPhone volledig geautomatiseerd is, zult u zich wellicht niet direct realiseren wat er te gebeuren staat. Als u bovendien niet adequaat reageert op de meldingen die iTunes geeft voordat met de update van uw iPhone wordt begonnen, dan bent u simpelweg alles wat op uw iPhone stond kwijt.

update iphone naar nieuwe versie iOS

Wat u gedaan zou moeten hebben om uw iPhone zo up te daten dat u niets kwijtraakt kunt u lezen in dit artikel op personalcomputercare.nl: Het besturingssysteem van uw iPad, iPhone of iPod upgraden. Het besturingssysteem iOS van Apple wordt op al deze apparaten gebruikt en de upgrade procedure via iTunes is dan ook voor alle drie de apparaten hetzelfde.

De update procedure start met de suggestie om een back-up te maken van de inhoud van uw telefoon. Tijdens het maken van een back-up wordt er een kopie gemaakt van alle apps, contacten, foto's, muziek, bellijsten, enzovoort die op uw iPhone staan.

Vervolgens wordt het geheugen van de iPhone volledig leeggemaakt voordat de nieuwe versie van iOS op uw iPhone wordt ge´nstalleerd. Zodra uw iPhone na de installatie van de nieuwe versie van iOS start, zult u zien dat de inhoud van uw iPhone precies hetzelfde is als toen u hem voor het eerst uit de doos haalde.

Met andere woorden: uw iPhone is hersteld naar de fabrieksinstellingen. Dus alles wat u er zelf op hebt gezet is weg na de update van uw iPhone. Wanneer u uw iPhone gesynchroniseerd zou hebben voor het uitvoeren van de update, dan zou de update procedure voortgezet zijn met het terugzetten van al uw bestanden en gegevens op uw iPhone.

Wat er mis kan gaan met synchroniseren

Mits u op de juiste wijze uw iPhone hebt gesynchroniseerd. Want het synchroniseren van uw iPhone, maar ook van uw iPad of iPod, dient altijd op dezelfde computer te gebeuren. iTunes op uw computer wordt gezien als een soort van controlecentrum vanwaar uit de bestanden naar uw iPhone worden gekopieerd. Wat in iTunes op uw computer staat wordt gezien als het foutloze origineel en op uw iPhone staat een kopie van dat origineel.

Wanneer er verschillen worden waargenomen tussen hetgeen wat in iTunes op uw computer staat en hetgeen wat op uw iPhone staat, dan wordt u iPhone altijd aangepast aan wat er in iTunes staat. Hetgeen kan betekenen dat er bestanden van uw iPhone gewist kunnen worden zonder dat het de bedoeling was.

Dat onbedoelde wissen van bestanden van uw iPhone gebeurt meestal wanneer er ergens al eens iets niet goed is gegaan met synchroniseren. Bijvoorbeeld, omdat u uw iPhone met een andere computer hebt gesynchroniseerd of omdat er iets op uw iPhone staat wat niet langer in iTunes staat.

Om dergelijke ongelukjes te voorkomen is het verstandig om het automatisch synchroniseren van uw telefoon in iTunes uit te schakelen. Dit doet u door iTunes op te starten op uw computer en vervolgens uw iPhone aan te sluiten op uw computer. Wanneer u op uw iPhone klikt in iTunes, geeft iTunes de gegevens van uw iPhone weer. Nu kunt u per categorie, te beginnen bij Info en eindigend bij Foto's, automatisch synchroniseren uitschakelen door het vinkje te verwijderen uit het selectievakje. Dit doet u simpelweg door op het selectivakje te klikken.

synchroniseren uitschakelen op iPhone

Kijk of er toevallig een back-up is gemaakt

Maar als alles weg is na de update van uw iPhone en alles weg blijft, dan kunt u ervan uitgaan dat iTunes uw iPhone niet heeft gesynchroniseerd of dat er iets is misgegaan met het synchroniseren van uw iPhone.

Het enige dat u dan nog kunt hopen is dat er recent een back-up is gemaakt van uw iPhone door iTunes. Start om dat te controleren iTunes op, op uw computer en sluit vervolgens uw iPhone op de computer aan. Zodra uw iPhone in iTunes getoond wordt, klikt u met de rechtermuisknop op uw iPhone in iTunes. Er wordt dan een snelmenu geopend waarin u de optie Terugzetten vanaf reservekopie kunt kiezen.

alles weg na update iPhone, kijk of er een back-up is

Wanneer er een back-up is gemaakt van uw iPhone dan zal deze worden teruggezet op uw iPhone. Als de back-up van een recente datum is, dan heeft u in ieder geval het grootste gedeelte van uw bestanden en gegevens terug op uw iPhone. Maar als echt alles weg is na een update van uw iPhone dan rest u niets anders dan uithuilen en opnieuw beginnen en te leren van deze ervaring zodat het u niet weer gebeurt.

Meer leren over uw thuiscomputer?

Meld u gratis aan en ontvang wekelijks handige tips over de pc en andere thuiscomputers, software, internet en thuisnetwerk.


Artikelen die u mogelijk ook interesseren