Uw computer opnieuw installeren

Uw computer opnieuw installeren moet soms gewoon gebeuren. Naarmate een Windows computer meer gebruikt wordt, neemt de snelheid van de computer af. Dit komt niet omdat de onderdelen van de computer slijten en dat daardoor de computer langzamer wordt. Maar het is Windows, het besturingssysteem van uw computer, dat vervuild raakt en de computer langzaam maakt.

Het vervuild raken van Windows is te vertragen door goed met uw computer om te gaan en de computer geregeld op te schonen. Maar zeker wanneer een computer door meerdere mensen gebruikt wordt, zoals in een gezin met kinderen, is er bijna niet aan te ontkomen om de computer eens in de zoveel tijd opnieuw te installeren.

Als de computer opschonen niet langer meer helpt

Als u op internet zoekt naar: hoe u uw computer kunt opschonen, komt u allerlei handige software tegen waarmee u uw computer kunt opschonen en versnellen. Ook zult u allerlei handige handleidingen vinden die u vertellen hoe u met behulp van Windows zelf uw computer kunt opschonen.

Deze handige software en handleidingen komen goed van pas wanneer de computer nog niet heel ernstig vervuild is of in ieder geval geen vreemde foutmeldingen geeft of vastloopt soms.

Maar zodra de computer erg lang doet over het opstarten, maar traag reageert wanneer u iets aanklikt of ellenlang doet over het afsluiten, dan helpen handige software en handleidingen niet langer en wordt het tijd voor rigoureuzere maatregelen.

Want zo kijken veel computergebruikers toch wel tegen het opnieuw installeren van hun computer aan. Alles verdwijnt tenslotte van de computer en er kan niets meer mee totdat het opnieuw installeren van Windows is voltooid.

Uw computer zijn originele snelheid terug met een frisse installatie

Maar wanneer u uw twijfels of het u wel lukt om uw computer opnieuw te installeren overwint, dan is de beloning een computer die even snel is als toen u 'm voor het eerst in gebruik nam.

Daarbij komt dat wanneer u handigheid krijgt in het opnieuw installeren van uw computer, u veel langer met uw computer kunt doen. Want tegenwoordig worden computers vaak niet aan de kant gezet omdat er iets stuk aan is of dat de hardware verouderd is, maar omdat de computer zo traag is geworden.

Artikelen die u mogelijk ook interesseren

X

Een momentje nog alstublieft

Abonneer u GRATIS op mijn wekelijkse tip voor iedereen die meer over zijn computer wil leren.
7000+ mensen gingen u al voor