Een goedkope laptop kopen, waarop letten

Waar moet u nu echt op letten als u een goedkope laptop wilt gaan kopen? Er zijn namelijk nog wel wat dingen die u zou moeten overwegen voordat u de beslissing neemt een goedkope laptop te kopen of toch te gaan voor een iets duurdere.

De prijzen van laptops zijn de laatste jaren enorm gedaald. Voorheen was de hoge prijs van de laptop vaak een reden om toch maar voor een pc te kiezen. Maar die tijden zijn nu definitief voorbij.

Koop een laptop van een gerenommeerd merk

Wanneer u besluit een laptop te kopen, koop er dan in ieder geval een van een gerenommeerd merk, zoals daar zijn: Dell, Acer, HP, Toshiba en Sony. Zelfs de goedkope laptops van deze merken zijn niet alleen goed van kwaliteit, maar hebben tevens hun klantenservice goed op orde. Zodat uw laptop ook in goede handen is wanneer er onverhoopt iets mis mee mocht zijn.

Bovendien zult u bij een goedkope laptop van een gerenommeerd merk geen inferieure onderdelen tegenkomen. Iets wat bij minder bekende laptop bouwers nog wel eens voor wil komen is, dat er bespaard wordt op de kwaliteit van het kunststof van de behuizing. De gebruikte kunststof is dan vaak te hard, waardoor makkelijk scheuren in de behuizing kunnen ontstaan bij stoten of vallen.

De meer bekende laptop fabrikanten ondervangen dit probleem door een taaiere soort kunstsoft te gebruiken voor de behuizing, zodat de laptop beter bestand is tegen stoten en vallen. Wanneer uw laptop meestal op eenzelfde plek staat is een kwalitatief wat mindere behuizing geen probleem. Maar wanneer u uw laptop veel meeneemt is de kwaliteit van de behuizing zeker een punt om even bij stil te staan.

De goedkope laptop of toch de dure laptop kiezen?

De goedkope laptop is vaak voorzien van een eenvoudige niet al te snelle grafische processor die om zijn werk te kunnen doen gebruik moet maken van het intern geheugen van de laptop. Omdat het snellere eigen grafische geheugen om prijstechnische redenen ontbreekt. Dit drukt de grafische prestaties van een laptop enorm.

Een ander punt van aandacht is dat de goedkope laptop vaak niet beschikt over onderdelen die ontwikkeld zijn om energiezuinig te werken wanneer dat kan. Hierdoor zult u over het algemeen met deze laptop minder lang kunnen werken op een acculading.

Het gebruiksgemak is tevens iets waar u even bij stil zou moeten staan. Wanneer u veel met een laptop moet werken, dan is een fijne toetsaanslag een prettig iets en ook een touch pad, de in een laptop geďntegreerde muis, moet zonder enig vorm van haperen zijn werk doen. En ook dat wil er bij een goedkope laptop nogal eens aan ontbreken.

De keus om een goedkope laptop te kopen zou u eigenlijk alleen maar moeten maken als u de laptop niet heel veel gebruikt, u de laptop veelal op een vaste plek gebruikt en u er vrijwel geen dingen mee hoeft te doen die veel grafische rekenkracht vragen, zoals ingewikkelde grafische bewerkingen en spellen die grafisch van hoge kwaliteit zijn.

Goedkoop een laptop kopen in de aanbieding

Goedkoop een dure laptop kopen die ergens in de aanbieding is, is het alternatief voor het kopen van een goedkope laptop. Vooral groothandels, met name groothandels in kantoorbenodigdheden, en winkelketens zoals de Mediamarkt hebben regelmatig aanbiedingen waarbij een dure laptop in de uitverkoop gaat.

Meestal gaat het dan om een laptop uit het duurdere segment die op korte termijn vervangen gaat worden door een nieuw type. Vaak zijn de verschillen met het oude type niet eens heel groot. Laat staan dat het nieuwe type veel betere prestaties levert.

Een aanbieding van groothandel of winkelketen kan dan ook erg interessant zijn, wanneer u net iets meer van de prestaties en de kwaliteit van een laptop verwacht.

Waar u dan echter vooral op moet letten ,wanneer u behoorlijke grafische prestaties van de laptop die u gaat kopen verlangt, is dat de laptop beschikt over een goede kwaliteit grafische processor en eigen geheugen voor deze processor. Ofwel de onderdelen die nu net het grootste verschil in prijs maken tussen een goedkope laptop en een dure laptop bij het kopen ervan.

Artikelen die u mogelijk ook interesseren

X

Een momentje nog alstublieft

Abonneer u GRATIS op mijn wekelijkse tip voor iedereen die meer over zijn computer wil leren.
7000+ mensen gingen u al voor