Hoe zet u muziek op uw iPhone, iPod of iPad?

Uw iPhone, maar uiteraard ook uw iPod en iPad zijn uitstekende muziekspelers. Alle drie de apparaten van Apple beschikken over een bijzonder goede geluidskwaliteit. Het zou bijna zonde zijn er geen muziek op te zetten.

Maar wellicht zal de vraag rijzen: "Hoe zet ik muziek op mijn iPhone, iPod of iPad? ". Heel lastig is het niet om muziek op de iPhone of één van de andere apparaten van Apple te zetten. En muziek op een iPhone zetten gaat op dezelfde wijze als de iPad of de iPod van muziek voorzien.

Muziek toevoegen aan de muziekbibliotheek van iTunes

Om uw iPhone, maar ook uw iPod of iPad in gebruik te kunnen nemen hebt u deze ooit aan moeten sluiten op een computer die voorzien is van het programma iTunes. Via datzelfde iTunes kunt u ook muziek op een iPhone, iPod of iPad zetten.

Maar daarvoor moet u wellicht eerst wat voorbereidingen treffen. Want om muziek op een apparaat van Apple te kunnen zetten, moet er wel eerst muziek in de muziekbibliotheek van iTunes staan. Zodra u in iTunes in de linkerkolom op muziek klikt, zal de muziek die in de bibliotheek is opgeslagen getoond worden.

Ook in versie 11 van iTunes bestaat deze linkerkolom nog steeds. U maakt de linkerkolom in iTunes 11 zichtbaar door in het menu, bovenin het iTunesvenster, te klikken op Weergave. In het geopende menu Weergave klikt u vervolgens op de optie Zijbalk tonen. Deze zijbalk hebt u nodig om muziek op uw iPhone te kunnen zetten.

Ervan uitgaande dat muziek in mp3-formaat wel ergens op uw computer is opgeslagen, kunt u op de volgende wijze uw mp3-muziek toevoegen aan de muziekbibliotheek van iTunes, wanneer er nu niets in de muziekbibliotheek wordt getoond:

  1. Klik op Bestand in de menubalk van iTunes, bovenin het scherm, en kies vervolgens uit het menu Bestand de optie Map aan bibliotheek toevoegen.
  2. muziek toevoegen aan de muziekbibliotheek van iTunes
  3. Navigeer vervolgens via het Verkennervenster dat nu opent naar de map op uw computer waarin u muziek hebt opgeslagen.
  4. Klik vervolgens op de knop Map selecteren zodra u de map met muziek die u aan de bibliotheek wilt toevoegen gevonden hebt.

geselecteerde mp3-bestanden worden automatisch aan de muziekbibliotheek toegevoegd

De muziek uit deze map zal vervolgens automatisch in de muziekbibliotheek van iTunes geladen en getoond worden. Zodra de muziek in de muziekbibliotheek van iTunes staat, breekt het moment aan de muziek vanuit de muziekbibliotheek op uw iPhone, iPad of iPod te zetten.

muziekbibliotheek iTunes

Muziek op uw iPhone, iPad of iPod zetten via iTunes

De eenvoudigste manier om uw iPhone, iPad of iPod aan te sluiten op uw computer is via de laadkabel van uw Apple apparaat. Wanneer u de stekker van uw laadkabel afschuift, kunt u de kabel vervolgens aansluiten op een vrije usb-poort van uw computer. Uw iPhone, iPad of iPod wordt, na op de computer aangesloten te zijn, vanzelf getoond in iTunes, in de categorie Apparaten in de linkerkolom van het programma iTunes.

Zodra het apparaat zichtbaar is in iTunes kan er daadwerkelijk begonnen worden met muziek op uw iPhone, iPad of iPod zetten. Dit gaat doormiddel van slepen van de muziek naar uw apparaat. Selecteer met de muis een liedje dat u op uw Apple apparaat wilt zetten, houd de linkermuisknop ingedrukt en beweeg de muisaanwijzer naar het weergegeven Apple apparaat in iTunes. Op deze manier kunt u liedje voor liedje naar uw iPhone, iPad of iPod slepen.

muziek op de iPhone, iPod, iPad zetten doormiddel van slepen

Echter, wanneer u een behoorlijk aantal mp3-tjes op uw Apple apparaat wilt zetten kan dit veel tijd in beslag gaan nemen. Dit kan sneller door eerst een groep mp3-bestanden te selecteren voordat u ze naar uw Apple apparaat sleept. Een groep bestanden naar uw Apple apparaat slepen kunt u doen door de Shift-toets te gebruiken.

  1. Hiertoe klikt u eerst op het eerste mp3-bestand van de groep die uw wilt selecteren.
  2. Vervolgens houdt u de Shift-toets ingedrukt en klikt u op het laatste bestand dat uw wilt opnemen in de groep van mp3-bestanden. Alle tussenliggende bestanden zullen dan tevens blauw omkaderd worden.
  3. Ga vervolgens op één van de blauw omkaderde muziekbestanden staan met uw muisaanwijzer, houd de linkermuisknop ingedrukt en beweeg de muisaanwijzer vervolgens naar uw Apple apparaat in iTunes. En laat vervolgens boven het apparaat de linkermuisknop los. Op deze manier sleept u een groep bestanden naar uw Apple apparaat. ITunes zal aangeven hoeveel bestanden er naar uw iPhone, iPad of iPod gekopieerd gaan worden en zal ze vervolgens automatisch naar uw Apple apparaat kopiëren.

groep muziekbestanden op Apple apparaten zetten

Op vergelijkbare wijze kunt u bestanden selecteren met behulp van de Ctrl-toets op uw toetsenbord. Door de Ctrl-toets te gebruiken kunt u een niet aaneengesloten groep bestanden selecteren die u op uw Apple apparaat wilt zetten. U houdt hiertoe, na het eerste bestand aangeklikt te hebben, de Ctrl-toets ingedrukt en klikt vervolgens op de rest van de bestanden die u op uw iPhone, iPad of iPod wilt zetten. Vervolgens sleept u de groep bestanden op de zojuist beschreven wijze naar uw Apple apparaat. De Ctrl-toets en de Shift-toets beiden gebruiken om een groep mp3-bestanden te selecteren is uiteraard ook mogelijk.

willekeurig geselecteerde muziek op iPhone, iPad, iPod zetten

Hiermee is de vraag "Hoe zet ik muziek op mijn iPhone of ander Apple apparaat?" bijna beantwoord. Bijna, want wanneer u een groot aantal bewust uitgekozen mp3-bestanden op uw Apple apparaat hebt gezet, dan zal dat ongetwijfeld wat tijd en moeite hebben gekost. Deze inspanning zult u niet verloren willen zien gaan bij de eerst volgende keer dat u uw Apple apparaat synchroniseert.

Ongelukken zijn eenvoudig te voorkomen door, nadat u muziek op uw IPhone of ander Apple apparaat hebt gezet, via Opties in het overzicht van uw Apple apparaat in iTunes de mogelijkheid 'Muziek en video's handmatig beheren' aan te vinken en daarmee in te schakelen. Dit voorkomt dat uw muziek wordt meegesynchroniseerd als u uw iPad, iPhone of iPod synchroniseert via iTunes.

synchroniseren muziek op iPad, iPhone, iPad voorkomen

Meer leren over uw thuiscomputer?

Meld u gratis aan en ontvang wekelijks handige tips over de pc en andere thuiscomputers, software, internet en thuisnetwerk.


Artikelen die u mogelijk ook interesseren